Even voorstellen

Onze afdeling draait op een team van vrijwilligers waar vele handen het werk licht maken. Wij zoeken steeds mensen die ons team verder willen helpen uitbouwen. Interesse? Neem dan contact op met onze voorzitter. Ben je op zoek naar een verantwoordelijke van de kinderoppasdienst, wens je gsm-, NMBS-kaarten aan te kopen, wil je informatie over andere diensten, kijk dan snel even hieronder.

Mededelingen

 • Ter gelegenheid van een geboorte kunnen jonge ouders, reeds lid van de Gezinsbond, een kleine attentie ophalen bij de verantwoordelijke ledenadministratie, Gentil Desmet, Jagerspad 13 Assebroek, 050 35 92 69.
 • Ieder lid ontvangt steeds een brief om zijn lidmaatschap te vernieuwen op het einde van het jaar. Mogen wij je er aan herinneren dat wie niet betaalt voor 1 januari van het daaropvolgende jaar, de bonnenboek en lidkaart zelf moet komen afhalen bij Gentil De Smet-Meulemeester, Jagerspad 13, Assebroek, 050 35 92 69.

Agenda

Iedereen is welkom op onze activiteiten, je kan ze terugvinden in onze agenda. Naast de activiteiten die wij zelf organiseren, ben je natuurlijk welkom op deze van alle afdelingen van het regio Brugge en de zusterregio's. Heb je ideeën voor activiteiten, laat ons iets weten!

Links

Bezoek onze website:

https://assebroek.gezinsbond.be
Geplande activiteiten

 • Klik hier om te filteren op type activiteit, afdeling...
  AFDELING

  Selecteer de afdelingen waarover u activiteiten wil vinden.

  Assebroek
  Aartrijke Assebroek Beernem Blankenberge
  Brugge Damme Dudzele Heist-Duinbergen
  Hertsberge Houtave-Stalhille Jabbeke Klemskerke
  Knokke Koolkerke Lissewege Loppem
  Meetkerke Oedelem-Oostveld Oostkamp Ruddervoorde
  Sint-Andries Sint-Joris Sint-Kruis Sint-Michiels
  Snellegem Uitkerke Varsenare Veldegem
  Vlissegem Waardamme Wenduine Westkapelle
  Zedelgem Zeebrugge Zerkegem Zuienkerke
  ACTIVITEIT

  Selecteer de activiteiten waarover u informatie wenst.

  Alle activiteiten
  Tweedehandsbeurzen Ledenfeest Voordrachten Kind en Tiener Wandelen - Fietsen
  Bezoeken - Reizen Doe-activiteiten Sport Algemeen Yoga Zwemmen - Lopen
  Varia

  - (Retourneer eerste resultaten.)

 • Download de pdf versie van de Bondsklapper

Ontspanningsyoga
donderdag 6 januari - donderdag 21 april
20u
Yoga
Assebroek
Karin Verhaeghe
050 37 46 17
E-mail
Ontspanningsyoga

Op donderdag 6 januari starten we een nieuwe reeks yogalessen voor onze groep gevorderden. Als lid van de gezinsbond betaal je 5 euro per les. Als niet-lid betaal je 7 euro per les. De les start om 20 uur en gaat door in het P.C. Sparrenhof.

Voor alle inlichtingen en inschrijvingen kan je terecht bij Karin Verhaeghe 050 37 46 17 of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Dit kan slechts doorgaan als de coronamaatregelen het toelaten.
Prijs Leden: €5 / les
Prijs niet-Leden: €7

Tai Chi Chuan
donderdag 6 januari - donderdag 31 maart
19u
Sport Algemeen
Assebroek
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Tai Chi Chuan

In Tai Chi Chuan plaatsen we onszelf op een bepaalde manier in een ruimte en tijd waarin we langzaam beginnen te bewegen. Deze beweging kan groot zijn , extern, maar ook klein tot heel klein en evolueren naar een interne beweging. Zo onderzoeken we bij onszelf de meest verheven vorm van bewegen die op dit moment bij ons lichaam past. Bewegen op een natuurlijke, lichaamseigen manier wordt aangeleerd binnen een structuur ( de vorm) zodat we de meeste leerkansen krijgen en het vlugst kunnen groeien. De lessen bevatten ook oefeningen die de energiestromen in ons lichaam activeren waardoor we meer voeling krijgen met het begrip "levenskracht (Chi)". Er worden twee vormen doorgegeven : oude, lange Yang Stijl en de Chen stijl. Elke donderdagavond is er Tai Chi in OC Rustenhove Wantestraat 151 Assebroek.

Nieuwe reeks vanaf donderdag 6 januari 2022 vanaf 19 uur.

Uur schema : 19 u tot 20 u : Chen stijl en energieoefeningen : gevorderden

20 u tot 20 u 30 : beginners Yang vorm

20 u 30 tot 21 u : Verdiepen van de Yangvorm voor beginners en gevorderden

21 u tot 21 u 30 : gevorderden yang vorm en initiatie Chen vorm.

Belangstelling? Info bij Georges Verlinde 050 35 75 75 of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Prijs Leden: € 5 / persoon
Prijs niet-Leden: € 7 / persoon

Relaxatie for dummy’s 'Meer energie'
donderdag 3 februari
19u tot 21u
Cursussen - Vorming
Assebroek
Lisa De Clerck

E-mail
Relaxatie for dummy’s “Meer energie” Donderdag 3 februari 2022 van 19 tot 21 uur Ervaar je dat de spanning van de voorbije tijd nogal op je drukt? Merk je dat de donkere winter-maanden jou een energiedip gegeven hebben? Of brengt jouw drukke leven weinig tijd om bij te tanken? Hou je van essentiële oliën, relaxatie, edelstenen en ander holistisch schoon maar is dat zweverige gedoe er je soms net iets teveel aan? Dan is deze workshop iets voor jou! Een moment waar je kennis maakt met producten en manieren die jou ontladen en jouw energiereserve helpen opborrelen... op een toffe manier gaan we aan de slag met geuren, kleuren, muziek en smaak. Je leest het, alle zintuigen komen aan bod in een workshop waar je eigenlijk niks hoeft te doen be-halve genieten. Jij hoeft enkel jouw comfy outfit aan te trekken en op te dagen! ( o ja, en trommel jouw vriendinnen maar op!) Locatie: Wholistic Astridlaan 18 8310 Assebroek.

Prijs: € 15 ( workshop en versnapering). Deze workshop is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de Gezinsbond. Inschrijven voor 15 januari en betalingsinfo via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Prijs Leden: € 15,00 / persoon

Upgrade verkeersreglement
donderdag 24 februari
14u
Cursussen - Vorming
GOSA
Hugo Jonckheere
050 38 37 48
E-mail
Upgrade verkeersreglement.

Donderdag 24 februari om 14u

Senioren zijn soms niet helemaal meer mee met de verkeersregels. Het is goed de verkeersregels nog eens extra onder de loep te nemen. Daarom organiseren we een eenmalige sessie update verkeer o.l.v. Dhr. Hubert De Vooght. Het wordt een goede opfrissing voor autobestuurders en aanverwanten. Ook voor fietsers zeker aan te raden.

Locatie: Ter Leyen Kroosmeers 1 8310 Assebroek

Prijs € 3. Maximum 40 personen. Inschrijven verplicht bij Hugo Jonckheere via 050 38 37 48 of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Prijs Leden: € 3,00 / persoon

'Artificiële intelligentie' lezing door Thomas Smolders
dinsdag 1 maart
20u
Voordrachten
Assebroek
Leen Claeys
0472 52 02 34
E-mail
“Artificiële intelligentie” lezing door Thomas Smolders.

Dinsdag 1 maart om 20 uur

Artificiële intelligentie is misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende technologie. Algoritmes die menselijke taken uit kunnen voeren zouden onze jobs afnemen, de democratie uithollen en tegelijkertijd ook alle ziektes en problemen voorgoed oplossen. Hoe alomtegenwoordig is AI? Wat kan er wel en wat niet? En moeten we er schrik van hebben?

Thomas Smolders (1992) studeerde Nieuwe Media & Maatschappij in Gent en werkt voor creatief bureau DIFT. Smolders is blogger en publiceerde onder andere in De Morgen, De Correspondent en Knack. Eerder werkte hij voor onlinekiosk Blendle.

Locatie; OC Rustenhove Wantestraat 151 te Assebroek

Prijs leden € 5 en niet leden € 9

Info bij Leen Claeys (DF Assebroek Sint-Katarina), 0472 52 02 34 of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Prijs Leden: € 5,00 / persoon
Prijs niet-Leden: € 9,00 / persoon

'Het leven zit vol taalkronkels' causerie door Carine Caljon
woensdag 16 maart
20u
Voordrachten
Assebroek
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
“’t Leven zit vol taalkronkels” causerie door Carine Caljon

Woensdag 16 maart 2022 om 20u In haar causerie “Het leven zit vol taalkronkels” heeft ze het over typerende termen en uitdrukkingen doorheen een gans mensenleven. Van op het eerste gezicht banale woorden onthult zij hun verrassend interessante opbouw en oorsprong. Van “kleine pagadder” tot “ouwe rakker”.

Maar haar exploratie begint al bij je (familie)naam, speelt met je innerlijk en uiterlijk en doorloopt je hele hebben en houden, al je doen en laten, je komen en gaan, ...

Locatie: OC Sparrenhof Dries 4 Assebroek

Prijs leden €5 en niet leden €9


Prijs Leden: € 5,00 / persoon
Prijs niet-Leden: € 9,00 / persoon

Elfjes en kabouter verhalen en crea kids workshop 'De vroege lente'
zaterdag 19 maart
14u tot 17u
Kind en Tiener
Assebroek
Lisa De Clerck
0
E-mail
Elfjes en kabouter verhalen en crea kids workshop “De vroege lente”

Zaterdag 19 maart 2022 van 14 tot 17 uur. Tijdens deze dag neemt Lisa van Wholistic relaxatie jullie kleine kabouters mee in de wereld vol magie en fantasie. We starten de dag met een prachtig verhaal om vervolgens rond dit thema verder te knutselen en spelen, we verkennen ook de edelstenen en geuren waar de elfen en kabouters zo verzot op zijn! Een kids workshop waar uw( gevoelig) kindje zich ontspannen kan uitleven!

Locatie: Wholistic Astridlaan 18 8310 Assebroek. Prijs: € 15 ( crea en versnapering) Deze workshop is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de Gezinsbond. Inschrijven voor 1 maart 2022 en betalingsinfo via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Prijs Leden: € 15,00 / workshop

Bezoek zeehaven Antwerpen met bus
donderdag 31 maart
7u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette VERLINDE-VANZEVEREN
050 35 75 75
E-mail
Bezoek zeehaven Antwerpen met bus.

Donderdag 31 maart 2022 om 7u30

9u30 ontvangst aan MAS Havenpaviljoen. Aan de luchtfoto krijg je een zicht op de haven en toont de gids naar welke plekken hij je vandaag meeneemt. We stappen de bus op en rijden de haven in. We stappen uit in Lillo-dorp en aan de Berendrechtsluis. Hier zit je middenin de haven van Antwerpen met haar logistieke en industriële activiteiten. Je krijgt er vast honger van! De gids neemt je mee voor een warme maaltijd. Na het eten neemt de gids ons mee naar de Waaslandhaven. Aan het Deurganckdok sta je naast gigantische containerschepen en kijk je uit op de grootste sluis ter wereld. Uitwaaien doen we met een korte wandeling in de polders. Bij goed weer heb je uitzicht tot in Nederland. ’s Avonds broodmaaltijd in ’t Biezemhof Aalter. Inbegrepen in de prijs: bus + fooi chauffeur, gidsen, lunch, broodjesmaaltijd. Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek. Prijs leden: € 69 Inschrijven via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 en door storten van € 69 per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge voor 10 maart 2022.


Prijs Leden: € 69,00 / persoon

Daguitstap met bus naar Diksmuide
donderdag 21 april
8u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette VERLINDE-VANZEVEREN
050 35 75 75
E-mail
Daguitstap met bus naar Diksmuide.

Donderdag 21 april om 8u30.

Voormiddag bezoek aan “Museum aan de IJzer” de IJzertoren, we worden ontvangen met een koffie.

’s Middags 3 gangen menu in restaurant Sint Jan.

Na de middag rondrit met gids langs het IJzerfront.

Daarna bezoek aan het stadhuis en het feniks verhaal, is tentoonstelling over de wederopbouw na de eerste wereld oorlog.

’s Avonds boerenbrood met ham en kaas + koffie.

Inbegrepen in de prijs: bus + fooi chauffeur, gidsen, lunch, broodjesmaaltijd.

Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek. Prijs leden: € 55

Inschrijven via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 en door storten van € 55 per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge voor 11 april 2022.
Prijs Leden: € 55,00 / persoon

Tweedehandsbeurs
zaterdag 23 april
14u tot 17 uur
Tweedehandsbeurzen
Assebroek
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Tweedehandsbeurs.

Op zaterdag 23 april 2022 van 14.00 uur tot 17.00 uur in het ontmoetingscentrum

Sparrenhof Dries 4 Assebroek. Gratis toegang.

Verkoop van kinderkledij, speelgoed, babyuitzet, kinderfietsen, kinderboeken, zwangerschapskledij…

Gezinsbondsleden die een verkoopstand willen kunnen zich hiervoor inschrijven na 1 maart door te mailen naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of te bellen naar 050 35 75 75. Betalen via IBAN: BE51 7380 0607 6262 van Gezinsbond Assebroek met vermelding van: naam/THB/lidnummer. Opgelet: het verschuldigde bedrag (€ 10) staat uiterlijk op 25 maart op de rekening, anders vervalt uw inschrijving.
Prijs Leden: € 10,00 / tafel

Bestuur Assebroek(*)

FunctieContact
VoorzitterYola Barbez - Malfroot
Garenmarkt 10 app.29
8000 Brugge
tel: 050 35 49 14
E-mail
OndervoorzitterGiel Carette
Stationsstraat 75 /2.2
8310 Assebroek
tel: 050 35 07 35 - gsm: 0474 20 50 46
SecretarisGeorges Verlinde
Kleine Kerkhofstraat 93
8310 Assebroek
tel: 050 35 75 75
E-mail
LedenadministratieGentil Desmet
Jagerspad 13
8310 Assebroek
tel: 050 35 92 69
E-mail
PenningmeesterChantal Van Poucke
Vooruitgangstraat 13
8310 Assebroek
tel: 050 36 23 01
E-mail
Bioscoopkaartenkrantenwinkel Papyrus
Sint-Kristoffelstraat 63
8310 Assebroek
tel: 050 35 24 13
Gezinssportfederatie (GSF)Georges Verlinde
Kleine Kerkhofstraat 93
8310 Assebroek
tel: 050 35 75 75
E-mail
Grootouders- en seniorenactie (GOSA)Rosette Verlinde - Van Zeveren
Kleine Kerkhofstraat 93
8310 Assebroek
tel: 050 35 75 75
E-mail
GSM kaartenkrantenwinkel Papyrus
Sint-Kristoffelstraat 63
8310 Assebroek
tel: 050 35 24 13
Jonge Gezinnen Actie (JGA)Lisa De Clerck
Astridlaan 18
8310 Assebroek
tel:
E-mail
Pieter Deconinck
Collegestraat 119
8310 Assebroek
tel: 050 36 30 16
E-mail
Kinderoppasdienst (KOD)Inge Rappe
Lodewijck De Raetstraat 18
8000 Brugge
tel: 0497 23 40 01
E-mail
Kortingskaarten NMBSBenedict Ghyssaert
Altebijstraat 68
8310 Assebroek
tel: 0488 72 89 86
E-mail
Lidkaart waarmee je spaartHerwig Deconinck
Collegestraat 119
8310 Brugge
tel: 050 36 30 16
E-mail
NMBS passenkrantenwinkel Papyrus
Sint-Kristoffelstraat 63
8310 Assebroek
tel: 050 35 24 13
Onthaal nieuwe ledenGentil Desmet
Jagerspad 13
8310 Assebroek
tel: 050 35 92 69
E-mail
Sociaal Cultureel Werk (SCW)Georges Verlinde
Kleine Kerkhofstraat 93
8310 Assebroek
tel: 050 35 75 75
E-mail
BestuurslidMartin Billiet
Goedmoedstraat 24
8310 Assebroek
tel: 050 37 46 17
E-mail
Hildeman Claerbout
Odegemstraat 112
8310 Assebroek
tel: 050 35 52 08
E-mail
Martine De Meulenaere - Desoppere
Ter Zwanekerke 72
8200 Sint-Michiels
tel: 050 36 26 42
E-mail
Lena De Smet-Meulemeester
Jagerspad 13
8310 Assebroek
tel: 050 35 92 69
E-mail
Henriette Declerck - Vantorre
Rapaertstraat 34
8310 Assebroek
tel: 050 36 23 46
E-mail
Herwig Deconinck
Collegestraat 119
8310 Assebroek
tel: 050 36 30 16
E-mail
Andre Thiel
Gemene-Weide Weg 69
8310 Assebroek
tel: 050 67 08 95
E-mail
Marjan Wensch
Fortuinstraat 90
8310 Assebroek
tel: 050 78 23 32
E-mail
VrijwilligerBrigitte Debreuck - Capelle
Drieluikstraat 8
8310 Assebroek
tel: 050 36 09 88
Noot:Wanneer er géén contact voor een bepaalde functie vermeld staat (bvb Gezelschapsdienst, Gezinssportfederatie,...) kan u contact opnemen met de voorzitter. Die verwijst u graag door. Ook kan u contact opnemen met één van de zusterafdelingen.
(*)De persoonsgegevens kunnen niet worden overgenomen zonder voorafgaandelijke toestemming van de persoon in kwestie.