De meest recente persberichten kan je lezen op gezinsbond.be
Hieronder een greep uit de berichten...

Persbericht 20 januari 2017

Gezinsbond tevreden: Vlaamse kinderbijslag verhoogt armoede niet

Nieuw onderzoek van de KU Leuven* toont aan dat de hervorming van de kinderbijslag in Vlaanderen het armoederisico van gezinnen met kinderen niet verhoogt. Voor gezinnen in armoede daalt de armoedekloof zelfs, en het meest bij grote gezinnen met drie of meer kinderen. Dat betekent dat de kloof tussen het inkomen en de armoedegrens kleiner wordt.

Lees meer: Gezinsbond tevreden: Vlaamse kinderbijslag verhoogt armoede niet

Persbericht 13 januari 2017

Gezinsbond lanceert nieuw contentplatform www.goedgezind.be

Bij de start van 2017 lanceert de Gezinsbond een nieuw contentplatform: Goedgezind.be. Via deze website streeft de Gezinsbond ernaar de kennis en informatie die ze in huis heeft en genereert rond gezinsgebonden aspecten, nog beter én sneller tot bij de gezinnen brengen. Als aanvulling op de gewaarde printuitgaves zoals Brieven aan Jonge Ouders, BOTsing en De Bond, is goedgezind.be het nieuwe digitale informatiekanaal, naast de al bestaande online kanalen zoals de newsletter en sterk groeiende sociale media kanalen. Het responsieve webdesign maakt deze site zeer gebruiksvriendelijk voor mobile devices en komt zo tegemoet aan de nieuwe communicatiebehoeften.

Lees meer: Gezinsbond lanceert nieuw contentplatform www.goedgezind.be

Persbericht 21 december 2016

Stop met het verhogen van de elektriciteitsfactuur

Een wrang nieuwjaarscadeau: volgens de berekeningen van de VREG (Vlaamse energieregulator) zal de gemiddelde elektriciteitsfactuur van een gezin vanaf 2017 voor het eerst stijgen boven de 1000 euro. Voor het zoveelste jaar op rij worden gezinnen geconfronteerd met een stijgende energiefactuur. Niet omdat de prijs van elektriciteit zelf stijgt, wel omdat de andere kosten op de factuur de pan uit swingen.

Lees meer: Stop met het verhogen van de elektriciteitsfactuur

Persbericht 15 december 2016

Gezinsbond wil krachtdadiger verkeersbeleid

In de eerste 9 maanden van dit jaar waren er 26 dodelijke slachtoffers minder dan vorig jaar. Hoopvolle cijfers van de veiligheidsmonitor van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid. En lang geleden dat we nog zo'n sterke daling van het aantal verkeersdoden in Vlaanderen kenden. Maar kunnen we dan nu op onze lauweren gaan rusten? Natuurlijk niet, de Gezinsbond verwacht van Vlaams minister van Verkeer Ben Weyts een ambitieus verkeersveiligheidsplan met samenhangende maatregelen om het aantal slachtoffers nog veel sterker te doen dalen. We zijn er van overtuigd dat dit mogelijk is. Manu Keirse, gezinspolitiek secretaris van de Gezinsbond: "Elke verkeersdode is er één te veel, elk verkeersslachtoffer schudt gezinnen op een onaanvaardbare manier dooreen. Een daadkrachtig verkeersveiligheidsplan kan daar iets aan doen."

Lees meer: Gezinsbond wil krachtiger verkeersbeleid