Even voorstellen

Onze afdeling draait op een team van vrijwilligers waar vele handen het werk licht maken. Wij zoeken steeds mensen die ons team verder willen helpen uitbouwen. Interesse? Neem dan contact op met onze voorzitter. Ben je op zoek naar een verantwoordelijke van de kinderoppasdienst, wens je gsm-, NMBS-kaarten aan te kopen, wil je informatie over andere diensten, kijk dan snel even hieronder.

Agenda

Iedereen is welkom op onze activiteiten, je kan ze terugvinden in onze agenda. Naast de activiteiten die wij zelf organiseren, ben je natuurlijk welkom op deze van alle afdelingen van het regio Brugge en de zusterregio's. Heb je ideeën voor activiteiten, laat ons iets weten!
Geplande activiteiten

 • Klik hier om te filteren op type activiteit, afdeling...
  AFDELING

  Selecteer de afdelingen waarover u activiteiten wil vinden.

  Sint-Andries
  Aartrijke Assebroek Beernem Blankenberge
  Brugge Damme Dudzele Heist-Duinbergen
  Hertsberge Houtave-Stalhille Jabbeke Klemskerke
  Knokke Koolkerke Lissewege Loppem
  Meetkerke Oedelem-Oostveld Oostkamp Ruddervoorde
  Sint-Andries Sint-Joris Sint-Kruis Sint-Michiels
  Snellegem Uitkerke Varsenare Veldegem
  Vlissegem Waardamme Wenduine Westkapelle
  Zedelgem Zeebrugge Zerkegem Zuienkerke
  ACTIVITEIT

  Selecteer de activiteiten waarover u informatie wenst.

  Alle activiteiten
  Tweedehandsbeurzen Ledenfeest Voordrachten Kind en Tiener Wandelen - Fietsen
  Bezoeken - Reizen Doe-activiteiten Sport Algemeen Yoga Zwemmen - Lopen
  Varia

  - (Retourneer eerste resultaten.)

 • Download de pdf versie van de Bondsklapper

Knuffelturnen voor baby's
zaterdag 5 februari - zaterdag 12 februari
13u tot 13u45
Kind en Tiener
Sint-Andries


E-mail
Via speelse ontspannings- en behendigheidsoefeningen krijgen de baby’s samen met de (groot)ouders de gelegenheid om in een vertrouwde sfeer te bewegen.

Kom samen met een (groot)ouder samen voelen, ontspannen, beleven en vooral genieten.

Wanneer: 1 of 2 zaterdagen; 5 en/of 12 februari 2022

>4maanden – <12 maanden: 13u - 13u45

Locatie: Judozaal portcentrum Hof Ter Straeten; Hof van Straeten 2 8490 Varsenare

Meebrengen: een grote badhanddoek of katoenen dekenPrijs leden: duo kind met (groot)ouder: €5/zaterdag

Prijs niet-leden: €10/zaterdag

Inschrijven kan tot 31 jan 2022. Let op: we kunnen max. 10 duo’s per groep toelaten! Stuur een mailtje naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met vermelding van de naam en de geboortedatum van het kindje, jullie lidnummer, GSM nummer en de zaterdag(en) waarop jullie willen deelnemen.


Prijs Leden: € 5,00 / zaterdag
Prijs niet-Leden: € 10,00 / zaterdag

Upgrade verkeersreglement
donderdag 24 februari
14u
Cursussen - Vorming
GOSA
Hugo Jonckheere
050 38 37 48
E-mail
Upgrade verkeersreglement.

Donderdag 24 februari om 14u

Senioren zijn soms niet helemaal meer mee met de verkeersregels. Het is goed de verkeersregels nog eens extra onder de loep te nemen. Daarom organiseren we een eenmalige sessie update verkeer o.l.v. Dhr. Hubert De Vooght. Het wordt een goede opfrissing voor autobestuurders en aanverwanten. Ook voor fietsers zeker aan te raden.

Locatie: Ter Leyen Kroosmeers 1 8310 Assebroek

Prijs € 3. Maximum 40 personen. Inschrijven verplicht bij Hugo Jonckheere via 050 38 37 48 of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Prijs Leden: € 3,00 / persoon

Knuffelturnen voor peuters en kleuters
zaterdag 5 maart - zaterdag 2 april
14u30
Kind en Tiener
Sint-Andries


Via speelse ontspannings- en behendigheidsoefeningen krijgen de kinderen SAMEN met de (groot)ouders de gelegenheid om in een vertrouwde sfeer te bewegen.

Kom SAMEN met 1 (groot)ouder SAMEN voelen, ontspannen, beleven en vooral genieten.

Wanneer: zaterdag 5 – 12 – 19 – 26 maart en 2 april 2022

>2,5 jaar - 4-jarigen: 14u30-15u30

>20 maanden – <2,5 jaar: 15u30-16u30Meebrengen: een grote badhanddoek of katoenen deken

Locatie : Judozaal sportcentrum Hof ter Straeten, Hof van Straeten 2, 8490 Varsenare

Prijs leden: duo kind met 1 (groot)ouder: € 37 (€25 + €12 verzekering eenmalig tot eind 2022)

Prijs niet-leden € 55.

Inschrijven kan tot 28 februari 2022. Let op: we kunnen max. 10 duo’s per groep toelaten! Stuur een mailtje naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met vermelding van de naam en de geboortedatum van het kindje, jullie GSM nummer en lidnummer.
Prijs Leden: € 37
Prijs niet-Leden: € 55

Tweedehandsbeurs
zondag 13 maart
9u30 tot 12u30
Tweedehandsbeurzen
Sint-Andries
Anne Van Acker

E-mail
Gezinsbond Sint-Andries organiseert opnieuw zijn voorjaars tweedehandsbeurs waar je zwangerschapskledij, baby- en kinderuitzet, baby- en kinderkledij, speelgoed, kinderboeken, kinderfietsen….op de kop kunt tikken voor een billijk prijsje.

GRATIS INKOM!Locatie: ​Noteer de nieuwe locatie voor onze succesvolle tafelbeurs: PC Huize Wellecome, Koude-Keukenstraat 8 te 8200 Sint-Andries.

Prijs leden: Als je wil deelnemen als verkoper kun je als lid van de Gezinsbond een stand huren voor 12 €.

Info en inschrijven: via mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. vanaf vrijdag 18 februari 2022, met vermelding van je naam, adres, lidnummer (9 cijfers) en GSM nr. De inschrijving is geldig na bevestiging en overschrijving op de meegedeelde bankrekening.


Prijs Leden: € 12,00

Circusdirecteur in nood
zaterdag 19 maart
18u tot 19u30
Kind en Tiener
Sint-Andries


E-mail
De circusdirecteur is in nood, want zijn dieren zijn ontsnapt. De kinderen, begeleid door een volwassene, gaan ernaar op zoek in de Koude Keuken.

Het wordt een spannende avondtocht vol gekke opdrachten en leuke activiteiten. Nadat alle dieren zijn gevonden en de opdrachten vervuld, trakteert de directeur iedereen op iets lekkers.

Alle kinderen tot en met 12 jaar, begeleid door minstens één volwassene zijn welkom.

Kom in sportieve, warme kledij en breng een zaklamp mee.Locatie: afspraak vanaf 17u50 in de Sint-Hubertuslaan 70, Sint-Andries; we vertrekken stipt om 18u.Prijs leden: deze spannende activiteit is gratis voor leden van de Gezinsbond.

Prijs niet-leden : €5 per gezin.

Inschrijven via mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. en dit ten laatste zaterdag 12 maart 2022.

Vermeld het aantal deelnemers en je GSM nummer zodat de circusdirecteur je kan verwittigen als de jacht door slecht weer wordt uitgesteld.

Help ook jij de radeloze directeur?
Prijs Leden: gratis
Prijs niet-Leden: € 5,00 / gezin

Fietstocht in Brugge langs de mooiste streetart-creaties
zondag 27 maart
9u45
Wandelen - Fietsen
Sint-Andries
Francine Van Rolleghem

E-mail
Fietstocht in Brugge langs de mooiste streetartcreaties

Zondag 27 maart 2022 – 9.45u

Brugge is wereldberoemd. Toeristen bewonderen het historische patrimonium en de Vlaamse Primitieven. Minder bekend echter is de Brugse recente kunst. De festivals Legendz en Bridges zetten onze stad ook op de kaart van de streetart. Jan Vanroose vertelt ons wat streetart is en geeft tijdens een fietstocht uitleg over de mooiste werken in onze stadn:

Prijs leden: €5 (drankje achteraf inbegrepen)

Inschrijven is nodig want het aantal plaatsen is beperkt tot 20 volwassenen.

Inschrijven via mail (met vermelding van je GSM nummer en lidnummer): Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. en dit vanaf 1 maart tot 20 maart 2022.We verzamelen om 9.45u bij de ingang van Brico Sint-Andries.
Prijs Leden: € 5,00 / persoon

Bezoek zeehaven Antwerpen met bus
donderdag 31 maart
7u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette VERLINDE-VANZEVEREN
050 35 75 75
E-mail
Bezoek zeehaven Antwerpen met bus.

Donderdag 31 maart 2022 om 7u30

9u30 ontvangst aan MAS Havenpaviljoen. Aan de luchtfoto krijg je een zicht op de haven en toont de gids naar welke plekken hij je vandaag meeneemt. We stappen de bus op en rijden de haven in. We stappen uit in Lillo-dorp en aan de Berendrechtsluis. Hier zit je middenin de haven van Antwerpen met haar logistieke en industriële activiteiten. Je krijgt er vast honger van! De gids neemt je mee voor een warme maaltijd. Na het eten neemt de gids ons mee naar de Waaslandhaven. Aan het Deurganckdok sta je naast gigantische containerschepen en kijk je uit op de grootste sluis ter wereld. Uitwaaien doen we met een korte wandeling in de polders. Bij goed weer heb je uitzicht tot in Nederland. ’s Avonds broodmaaltijd in ’t Biezemhof Aalter. Inbegrepen in de prijs: bus + fooi chauffeur, gidsen, lunch, broodjesmaaltijd. Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek. Prijs leden: € 69 Inschrijven via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 en door storten van € 69 per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge voor 10 maart 2022.


Prijs Leden: € 69,00 / persoon

Heerlijke Tapas
donderdag 31 maart
19u
Koken - Voeding
Sint-Andries
Marieroos Onraet
0472 73 20 69
E-mail
In het voorjaar komt Kristien Meulebroeck ons weer verrassen met heerlijke tapasgerechtjes en ideetjes voor een Paasbrunch. We beperken het aantal plaatsen tot 20, wees er dus vlug bij, we maken er opnieuw een gezellige avond van.

Locatie: Huize Wellecome, Koude Keukenstraat 8, Sint-Andries.

Prijs leden: 20 €

Prijs niet-leden: 25 €

Inschrijven: per mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met vermelding van je naam, lidnummer en GSM-nummer. Je kan ook bellen op 0472 73 20 69. De inschrijving is geldig na bevestiging en overschrijving op BE65 4783 00007 4196 met vermelding "tapas".
Prijs Leden: € 20,00 / persoon
Prijs niet-Leden: € 25,00 / persoon

Daguitstap met bus naar Diksmuide
donderdag 21 april
8u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette VERLINDE-VANZEVEREN
050 35 75 75
E-mail
Daguitstap met bus naar Diksmuide.

Donderdag 21 april om 8u30.

Voormiddag bezoek aan “Museum aan de IJzer” de IJzertoren, we worden ontvangen met een koffie.

’s Middags 3 gangen menu in restaurant Sint Jan.

Na de middag rondrit met gids langs het IJzerfront.

Daarna bezoek aan het stadhuis en het feniks verhaal, is tentoonstelling over de wederopbouw na de eerste wereld oorlog.

’s Avonds boerenbrood met ham en kaas + koffie.

Inbegrepen in de prijs: bus + fooi chauffeur, gidsen, lunch, broodjesmaaltijd.

Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek. Prijs leden: € 55

Inschrijven via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 en door storten van € 55 per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge voor 11 april 2022.
Prijs Leden: € 55,00 / persoon

Bestuur Sint-Andries(*)

FunctieContact
VoorzitterRik Vandewiele
Steenbrugsestraat 25
8210 Loppem
tel:
E-mail
SecretarisClaudine Guilini
Gistelse Steenweg 374
8200 Sint-Andries
tel: 050 67 08 70
E-mail
LedenadministratieGeert Boone
Doornstraat 64
Sint-Andries
tel: 050 39 31 01
E-mail
BioscoopkaartenAn Schalembier
Olympialaan 17
8200 Sint-Andries
tel: 050 38 91 09
Grootouders- en seniorenactie (GOSA)Hugo Jonckheere
Abdijbekestraat 26
Sint-Andries
tel: 050 38 37 48
E-mail
GSM kaartenAn Schalembier
Olympialaan 17
Sint-Andries
tel: 050 38 91 09
Kinderoppasdienst (KOD)Nancy Brandt
Zandstraat 133
8200 Sint-Andries
tel: 050 32 32 23
E-mail
Kortingskaarten NMBSGuido De Vos
Kasteelhoevestraat 8
8200 Sint-Andries
tel: 050 67 61 51
E-mail
Lidkaart waarmee je spaartRik Vandewiele
Steenbrugsestraat 25
8210 Loppem
tel:
E-mail
NMBS passenAn Schalembier
Olympialaan 17
Sint-Andries
tel: 050 38 91 09
Sociaal Cultureel Werk (SCW)Geert Van der Donckt
Jachthoornlaan 20
8200 Brugge
tel: 050 39 23 13 - gsm: 0496 58 61 00
E-mail
Noot:Wanneer er géén contact voor een bepaalde functie vermeld staat (bvb Gezelschapsdienst, Gezinssportfederatie,...) kan u contact opnemen met de voorzitter. Die verwijst u graag door. Ook kan u contact opnemen met één van de zusterafdelingen.
(*)De persoonsgegevens kunnen niet worden overgenomen zonder voorafgaandelijke toestemming van de persoon in kwestie.