Even voorstellen

Onze afdeling draait op een team van vrijwilligers waar vele handen het werk licht maken. Wij zoeken steeds mensen die ons team verder willen helpen uitbouwen. Interesse? Neem dan contact op met onze voorzitter. Ben je op zoek naar een verantwoordelijke van de kinderoppasdienst, wens je gsm-, NMBS-kaarten aan te kopen, wil je informatie over andere diensten, kijk dan snel even hieronder.

Mededelingen

Agenda

Iedereen is welkom op onze activiteiten, je kan ze terugvinden in onze agenda. Naast de activiteiten die wij zelf organiseren, ben je natuurlijk welkom op deze van andere afdelingen. Heb je ideeën voor activiteiten, laat ons iets weten!

Links

Bezoek onze website:

https://blankenberge.gezinsbond.be
Geplande activiteiten

 • Klik hier om te filteren op type activiteit, afdeling...
  AFDELING

  Selecteer de afdelingen waarover u activiteiten wil vinden.

  Aartrijke Assebroek - Sint-Kruis Blankenberge Brugge
  Damme De Haan Dudzele Heist - Duinbergen
  Hertsberge Houtave - Stalhille Jabbeke Knokke
  Koolkerke Lissewege Loppem Meetkerke
  Oedelem - Beernem Oostkamp Ruddervoorde Sint-Andries
  Sint-Joris Sint-Michiels Snellegem Uitkerke
  Varsenare Veldegem Waardamme Westkapelle
  Zedelgem Zeebrugge Zerkegem Zuienkerke
  ACTIVITEIT

  Selecteer de activiteiten waarover u informatie wenst.

  Alle activiteiten
  Tweedehandsbeurzen Ledenfeest Voordrachten Kind en Tiener Wandelen - Fietsen
  Bezoeken - Reizen Doe-activiteiten Sport Algemeen Yoga Zwemmen - Lopen
  Varia

  - (Retourneer eerste resultaten.)

 • Download de pdf versie van de Bondsklapper

Daguitstap Izenberge en Vleteren - Volzet
dinsdag 23 april 2024
9u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Daguitstap Izenberge en Vleteren. Dinsdag 23 april 9u Geleid bezoek museum “Bachte de Kupe” Dit museum is een gereconstrueerd klein boerendorp, dat een beeld geeft van het leven in de Westhoek vanaf de zeventiende eeuw tot de eerste helft van de twintigste eeuw. Het openluchtmuseum omvat 46 authentieke gebouwen. ’s Middags driegangenlunch in hotel Hinterland. In de namiddag bezoek aan “Mout en brouwhuis De Snoek” de meest authentieke brouwerij in Vlaanderen, Wallonië en Frans-Vlaanderen. De 19de-eeuwse uitrusting is er nog volledig bewaard. Met degustatie. Vervolgens naar de trappisten van West Vleteren, in “De Vrede” boterham met kaas of ham. Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs leden: €65/per persoon. Info en inschrijven: op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 Na inschrijving overschrijven voor 2 april op rek. BE71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust. Vermeld naam en lidnummer.
Prijs Leden: € 65,00 / persoon

Tweedaagse voettocht Blankenberge
zaterdag 04 mei 2024 - zondag 05 mei 2024
13u-17u
Sport Algemeen
Blankenberge
www.2daagse.be

E-mail
Zet je wandelschoenen klaar om op zaterdag 4 en zondag 5 deel te nemen aan Tweedaagse Voettocht van Blankenberge! En Gezinsbond Blankenberge-Uitkerke is er terug bij. Op zaterdag 4 en zondag 5 mei kunnen jullie ons vinden aan de start- en aankomstplaats van de wandelingen in de Maerlant. Kom je bij ons langs voor een Gek Kapsel tussen 13u en 17u?Locatie: Maerlant Atheneum, Van Maerlantstraat 1, 8370 BlankenbergeDe klassieke elementen zoals de badge/medaille, een straf biertje, het gebakken visje en de sampling blijven. Ook op de gezellig sfeer bij start en aankomst mag je rekenen. Voor de jongste stappers zijn er springkastelen, schmink en gekke kapsels en op zaterdagnamiddag een kinderdisco. Ook storten we opnieuw een deel van het inschrijvingsgeld door naar een lokaal goed doel. Dit jaar is dit vzw Oranje. Als lid van de Gezinsbond krijg je €1,5 korting per wandeldag (behalve bij tarief jeugd/jeugdbeweging). Niet combineerbaar met de korting voor leden van Wandelsport Vlaanderen. een initiatief van de Gezinsbond in samenwerking met 2-daagse!

Meimaand speelmaand: bloembommetjes maken, goed voor de bij
woensdag 15 mei 2024
14u tot 17u
Doe-activiteiten
Blankenberge
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
050 23 59 70
E-mail
Er zijn steeds minder wilde bloemen in bermen. Dit betekent minder voedsel voor bijen. Terwijl wij de bij toch echt hard nodig hebben! Ze bevruchten namelijk de bloemen van vruchten die wij weer eten. Hoe klein de bloemetjes ook zijn, de bij is er blij mee. En zeg nu eerlijk, het ziet er toch ook veel gezelliger uit met een beetje kleur in je buurt? Daarom maken we bloembommetjes.

Locatie: Speeltuin De Bobbel, Talingpad , 8370 Blankenberge. Gratis deelname.

Als ze klaar zijn, kan je ze overal kwijt: in het gras, in de berm, in een pot, alles mag! Om de bommetjes een goede groeistart te geven kan je ze een beetje water geven als je ze ergens hebt neergegooid, maar het is niet persé nodig. Een regenbui werkt ook prima. Ontvangst door Nathalie van de Gezinsbond & Jan van Velt STB Blankenberge ism Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..
Prijs Leden: gratis

Knuffelturnen (Groot)Ouder-Kind workshop
woensdag 22 mei 2024
9u tot 11u
Doe-activiteiten
Blankenberge
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
050 23 59 75
E-mail
Een plezierige manier van bewegen voor peuters samen met één van hun (groot)ouders. Via speelse en uitdagende oefeningen stimuleren we de basismotoriek van de kinderen. Verbondenheid tussen (klein)kind en (groot)ouder staat centraal.

Locatie: Kinderdagverblijf 't Schelpje, Rood-Kruisstraat 17, 8370 Blankenberge

INSCHRIJVEN EN INFO: Gratis deelname - inschrijven verplicht. Mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of T 050 23 59 75 (groot)ouders met kind (1,5 – 3 jaar)De begeleider speelt in op het initiatief, de reacties en de gevoelens van de kinderen. Op die manier beleven kinderen succes, voelen ze zich gewaardeerd en wordt de bewegingsexploratie bevorderd. Knuffelturnen is gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Veronica Sherborne. LESGEVER: Veerle Claes i.s.m. Gezinssport Vlaanderen & Gezinsbond. PRAKTISCHE INFO: Draag gemakkelijke kledij - Breng een dekentje mee! (groot)ouders met kind (1,5 – 3 jaar)

Ontdek het geheim recept van Aalst Carnaval en het Treinmuseum in Schaarbeek
dinsdag 28 mei 2024
7u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Ontdek het geheim recept van Aalst Carnaval en het Treinmuseum in Schaarbeek

Dinsdag 28 mei 2024 - 7u30

We ontdekken onder leiding van drie gidsen alle elementen van de bonte parade van traditie en erfgoed en brengen we een bezoek aan de carnavalswerkhallen. Kortom, het geheime recept van Aalst Carnaval wordt onthuld. Onze gids vertelt je alles over het DNA van Aalst Carnaval. Je wandelt mee in het spoor van de carnavalisten en ontdekt alle elementen van de bonte parade van traditie en erfgoed. Met deze rondleiding onthult de gids diverse weetjes over de Voil Jeanet, het roitjenklasjen en de geschiedenis van Aalst carnaval op diverse locaties in het stadscentrum. Het tweede deel omvat een bezoek aan de carnavalswerkhallen, hier werken de carnavalisten aan hun praalwagen. Samen met de gids breng je een bezoek aan verschillende loodsen en ontdek je hoe de creativiteit van de Aalstenaar vorm krijgt in de praalwagens. Na het middagmaal in Aalst rijden we richting Schaarbeek voor een bezoek aan Train World. Train World is meer dan een spoorwegmuseum, het is een unieke spoorervaring die je van de allereerste stoomlocomotieven tot de flitsende hogesnelheidstreinen brengt! Het is een plek waar elke ontdekking een emotie oproept. Laat je verrassen door de wondere wereld van het spoorweguniversum terwijl je door een adembenemend landschap wandelt. Droom weg bij de legendarische locomotieven of de grandeur van de koninklijke rijtuigen en neem plaats in de stuurcabine van een locomotief. Wandelschoenen aangeraden !

Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs leden €70. Na inschrijven bij Georges Verlinde op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 overschrijven op BE 71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 5 mei 2024.
Prijs Leden: € 70.00 / persoon

Achter de schermen in de Rupelstreek (Boom) en vanop de Schelde naar ’t Stad …
dinsdag 18 juni 2024
7u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Achter de schermen in de Rupelstreek (Boom) en vanop de Schelde naar ’t Stad …

Dinsdag 18 juni 2024 – 7u30

De vijf Rupelgemeenten, Rumst, Boom, Niel, Schelle en Hemiksem liggen alle aan de noordzijde of de rechteroever van de Rupel. Hoge bakstenen schouwen langs de oever van de Rupel getuigen van het steenbakkerijverleden in de Rupelstreek. Een eerste stop is voorzien aan De Schorre is een provinciaal recreatiedomein uitgebaat door de provincie Antwerpen gelegen in Boom. Het 75 ha grote domein is beschikbaar voor recreatie, sport en evenementen. Het recreatiedomein werd aangelegd rond een aantal buiten gebruik genomen oude kleiputten. Ook de plaats van ‘Tomorrowland’ en ‘De Warmste Week’ in Boom … Daarna staan twee gidsen ons op te wachten aan de Steenbakkerijmuseum ’t Geleeg. Het is ruim 4 ha groot en geeft een zeer volledig beeld van een doorsnee steenbakkerij. Van de klei die werd uitgestoken tot het maken, drogen en bakken van handsteen en pannen. Een wandeling door de droogloodsen, imposante gebouwen waar vroeger de stenen werden gedroogd, brengt je bij de authentieke klampoven en de ringoven. Wat verderop kom je voorbij enkele typische werkmanswoningen. Je krijgt als afsluiter nog een panoramisch zicht op het terrein van de steenbakkerij en het typische landschap van de Rupelstreek. Na het middagmaal rijden we naar de Sint-Bernardusabdij van Hemiksem. Er wordt aangenomen dat de monniken van de abdij nauw betrokken waren bij de ontginning van klei in de Rupelstreek, en dus bij het maken van baksteen. Een wandeling rond de abdij brengt ons dichter bij een rijk verleden van de gebouwen: van een cisterciënzerabdij, (1243), maritiem hospitaal (1811), correctionele gevangenis (1821), militair depot (1867), interneringskamp (1946), legerkazerne (1948). Na een periode van leegstand en verval is het gebouw beschermd (1973) en dient het thans als administratief centrum van Hemiksem en serviceflats. Daarna ‘Slim naar Antwerpen’ met de Waterbus op de Schelde naar ’t Stad. Daar wat vrije tijd of een wandeling naar het MAS, waar je vanop het dakterras wacht je dan 360 graden uitzicht op de stad, de haven en de wereld. We stappen daarna onder De Schelde naar Linkeroever voor een typische Antwerpse ‘smos’. Wandelschoenen aangeraden !

Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs leden €70. Na inschrijven bij Georges Verlinde op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 overschrijven op

BE 71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 1 juni 2024.
Prijs Leden: € 70.00 / persoon

Kinderen aan de slag in de moestuin! i.s.m. Velt STB Blankenberge
zaterdag 22 juni 2024
10-12u
Doe-activiteiten
Blankenberge
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
0476 33 64 98
E-mail
Rondleiding tuin Velt STB Bijsterveld Samen zaadbommen maken of bouw je liever een insectenhotel Wil je aan de slag en genieten van een eetbare tuin, dan is dit echt iets voor jou.

Locatie: Velt, Bijsterveldstraat 13, 8370 UitkerkeVoor meer inlichtingen en inschrijvingen kun je terecht bij Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. Deelname is gratis mits inschrijving.Het vroege najaar is het perfecte moment om zaad van je eetbare gewassen te oogsten. De zaden van verschillende groenten oogst je op verschillende manieren. En je moet ze op de juiste manier zien te bewaren. Hoe je dat doet, leer je hier met plezier. Eigenlijk is een ecologische tuin niet compleet zonder insectenhotel. Een insectenhotel zorgt voor extra beestjes in je tuin. Die kunnen je helpen bij de bestuiving van bloemen, het vangen van bladluizen,.... Het is heel eenvoudig om een insectenhotel te maken. Maak er een knutselactiviteit van met de kinderen. Heerlijk! Ontvangst door Nathalie van de Gezinsbond & Tony van Velt STB Blankenberge.

Daguitstap met autocar naar Dussen en ‘s-Hertogenbosch in Nederland
zaterdag 06 juli 2024
7u-20u
Bezoeken - Reizen
Blankenberge
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
050 41 46 36
E-mail
Vertrek om 7 uur aan het stadhuis van Blankenberge en om 7u15 aan B-Park Brugge; halte lunch garden bij Carrefour. We maken een pitstop in Dussen, waar we een typische klompenmakerij bezoeken. Klompen die dienen als eetbakjes voor vogels, vogelhuisjes, flessenopeners en nog veel meer. Ter plaatse genieten wij van koffie en gebak als onthaal, en tegen de middag een heerlijke broodmaaltijd. In de namiddag rijden we naar ’s-Hertogenbosch, de hoofdstad van Noord-Brabant, die we bezoeken met plaatselijke stadsgidsen. We hebben nog even vrije tijd en vertrekken rond 17 uur terug naar huis. We komen aan in Blankenberge rond 20 uur. Deze reis gaat door in samenwerking met het Davidsfonds.Prijs: leden: € 73 - niet-leden € 83 ; kinderen t.e.m. 14 j: - € 5 Ingegrepen: autocar en fooi chauffeur, koffie en gebak bij onthaal in Dussen, broodmaaltijd op de middag, gidsen en verzekering.Info en inschrijvingen: bij Eric De Wasch, tel. 050 41 46 36 of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met opgave van naam en adres, eventueel het lidnummer en zo mogelijk een gsm-nummer van een gsm die mee gaat op reis. Betalen: na bevestiging, op rekening BE 34 4779 1109 3890 van Gezinsbond vzw Regio Brugge-Oostkust.


Prijs Leden: € 73,00
Prijs niet-Leden: € 83,00

Vierdaagse Pays d’Auge, het groene hart van Normandië
dinsdag 24 september 2024 - vrijdag 27 september 2024
5u45
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Vierdaagse Pays d’Auge, het groene hart van Normandië

Dinsdag 24 september tot vrijdag 27 september 2024 om 5u45.

Begeleide vierdaagse in volpension met Carlo Goethals als gids.

We overnachten in hotel Le Clos Saint Gatien in St Gatien des Bois.

Wie het volledig programma wil ontvangen mailt naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Inbegrepen in de prijs: autocar, parking en taxen, begeleiding, fooi chauffeur, overnachtingen, ontbijt buffet, avondmalen (met drank), gebruik zwembad en fitness. Middagmalen (drank in) dag 1,2 en 4. Toegang musea en kastelen met plaatselijke gidsen, degustaties. Geen annulatie verzekering voorzien.

Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs: € 579 of € 720 (single) Info en inschrijven bij Georges Verlinde op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 en door storten van € 579 of € 720 (voor single) per persoon op BE 71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 10 mei 2024.


Prijs Leden: € 579,00 / persoon

Bestuur Blankenberge (*)

select * from contacts where naam is not null and ToonContact=1 and afdeling='Blankenberge' order by functie, naam
FunctieContact
SecretarisRik Carrebrouck
Mgr. Waffelaertlaan 8
8370 Blankenberge
tel: - gsm: 478 48 94 88
E-mail
Kinderoppasdienst (KOD)Martine Beckx
J. De Troozlaan 22
8370 Blankenberge
tel: - gsm: 495 89 85 91
E-mail
Inge Van Daele
Kemmelbergstraat 47
8370 Blankenberge
tel: - gsm: 478 72 45 23
E-mail
Noot:Wanneer er géén contact voor een bepaalde functie vermeld staat (bvb Gezelschapsdienst, Gezinssportfederatie,...) kan u contact opnemen met de voorzitter. Die verwijst u graag door. Ook kan u contact opnemen met één van de zusterafdelingen.
(*)De persoonsgegevens kunnen niet worden overgenomen zonder voorafgaandelijke toestemming van de persoon in kwestie.