Even voorstellen

Onze afdeling draait op een team van vrijwilligers waar vele handen het werk licht maken. Wij zoeken steeds mensen die ons team verder willen helpen uitbouwen. Interesse? Neem dan contact op met onze voorzitter. Ben je op zoek naar een verantwoordelijke van de kinderoppasdienst, wens je gsm-, NMBS-kaarten aan te kopen, wil je informatie over andere diensten, kijk dan snel even hieronder.

Mededelingen

Agenda

Iedereen is welkom op onze activiteiten, je kan ze terugvinden in onze agenda. Naast de activiteiten die wij zelf organiseren, ben je natuurlijk welkom op deze van andere afdelingen. Heb je ideeën voor activiteiten, laat ons iets weten!

Links

Bezoek onze website:

https://blankenberge.gezinsbond.be
Geplande activiteiten

 • Klik hier om te filteren op type activiteit, afdeling...
  AFDELING

  Selecteer de afdelingen waarover u activiteiten wil vinden.

  Blankenberge
  Aartrijke Assebroek Beernem Blankenberge
  Brugge Damme Dudzele Heist-Duinbergen
  Hertsberge Houtave-Stalhille Jabbeke Klemskerke
  Knokke Koolkerke Lissewege Loppem
  Meetkerke Oedelem-Oostveld Oostkamp Ruddervoorde
  Sint-Andries Sint-Joris Sint-Kruis Sint-Michiels
  Snellegem Uitkerke Varsenare Veldegem
  Vlissegem Waardamme Wenduine Westkapelle
  Zedelgem Zeebrugge Zerkegem Zuienkerke
  ACTIVITEIT

  Selecteer de activiteiten waarover u informatie wenst.

  Alle activiteiten
  Tweedehandsbeurzen Ledenfeest Voordrachten Kind en Tiener Wandelen - Fietsen
  Bezoeken - Reizen Doe-activiteiten Sport Algemeen Yoga Zwemmen - Lopen
  Varia

  - (Retourneer eerste resultaten.)

 • Download de pdf versie van de Bondsklapper

Daguitstap Op verkenning in de Vallei van de Somme in Frankrijk
dinsdag 5 juli
7u15
Bezoeken - Reizen
Blankenberge
De Wasch Eric
050 41 46 36
E-mail
Dinsdag 5 juli 2022 Op verkenning in de Vallei van de Somme in Frankrijk.

Vertrek om 07.15 u aan het stadhuis van Blankenberge. Met een Vlaamse gids, gespecialiseerd in de streek van de Somme, bezoeken wij:Notre Dame de Lorette: een Franse militaire begraafplaats WO, het toneel van zware gevechten tussen Duitse en Franse legers tijdens de race naar zee.

Anneau de la Mémoire: Een Memoriaal met de namen van 600.000 gesneuvelde soldaten van 1914-1918 in deze regio.

Vimy Memoriaal: Hier werd in 1917 een succesvolle aanval op deze heuvelrug ondernomen door Canadese troepen.

Arras: De hoofdstad van het departement Pas-de-Calais, vroeger bekend onder de Vlaamse naam Atrecht, typisch zijn de grote marktplaatsen omringd door arcades en een Vlaams belfort . Hier genieten wij van het dagschotel (inbegrepen). Daarna vervolgen wij onze tocht naar

Thiepval: Het grootste Britse Memoriaal ter wereld, de namen van 72.000 vermiste Britse soldaten staan erin gegraveerd.

Lochnagar Crater: Een Crater, ontstaan door een Britse mijnlading, tot ontploffing gebracht bij de start van het Somme offensief op 1 Juli 1916.

En wij eindigen in: Amiens: Hoofdstad van het departement Somme, met bezoek aan de Notre-Dame, een van grootste Gotische Kathedralen en vrij bezoek van de stad als afsluiter.

Vertrek uit Amiens om 18 u. Terug thuis om 20.45 u Prijs: € 62 voor leden en € 70 voor niet-leden; € 57 voor alle kinderen van min dan 11 jaar.

Inbegrepen: autocar H/T, alle bezoeken, de gids en een dagschotel als middagmaal.

Opstapplaatsen 7u15 Blankenberge stadhuis, 7u35 carpooling Loppem, 8u afrit Rumbeke meubel Top Interieur Ambachtenstraat 6, 8870 Izegem.Voor meer inlichtingen kun je terecht bij: Eric De Wasch (Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.) Tel. 050 414636 Uw gidsen: Johny Callandt en Johan Blomme Gedipl. Reisleiders F.B.A.A.


Prijs Leden: €62,00
Prijs niet-Leden: €70,00

Daguitstap ROTTERDAM “Manhattan aan de Maas” - VOLZET
dinsdag 2 augustus
6u45
Bezoeken - Reizen
Blankenberge
De Wasch Eric
050 41 46 36
E-mail
VOLZET Dinsdag 2 augustus 2022 ROTTERDAM “Manhattan aan de Maas”. Rotterdam: ervaar één van de grootste havens ter wereld.

Vertrek om 6.45 u in Blankenberge. We rijden langs Brugge, Zelzate, de Westerscheldetunnel en de Zeelandbrug met eventueel vrije koffiepauze onderweg (Grevelingen).

De wereldhaven Rotterdam biedt de bezoeker alles wat een grootstad te bieden heeft. ’In Rotterdam kom je heel de wereld tegen’ zegt men. Om 10.15 u maken we een boottocht van 75 min. (in de prijs inbegrepen), met een uniek uitzicht langs werven, dokken en kaden. Naar Delfshaven, het historische deel van Rotterdam, met een maaltijd in de buurt en een wandeling langs het standbeeld en geboortehuis van Piet Heyn.

In de namiddag bezoek aan de Sint–Laurenskerk, een Hervormde Nederlandse Kerk, waar we ontvangen worden door de Laurenspastor. Nadien staat een begeleide stadswandeling op het programma. Prachtige moderne nieuwe gebouwen van Rem Koolhaas : o.a. ‘De Rotterdam’ en oude loodsen wisselen elkaar af. We zien ‘De Kop van het Zuid’ waar de Holland -Amerikalijn vertrok en we komen voorbij het Maritiem Buitenmuseum en komen langs de Kubushuizen….We genieten nog van wat vrije tijd in de buurt van de Blaak en eindigen aan de oude pittoreske vissershaven met zijn vele terrassen. Vertrek uit Rotterdam om 18.15 u. Prijs: € 70 voor leden en € 78 voor niet-leden; € 65 voor alle kinderen van min dan 11 jaar.

Inbegrepen: autocar H/T, de 75 min.-durende boottocht in de haven, de stadswandeling, bezoek aan de Sint-Laurenskerk, de gids en de maaltijd.Voor meer inlichtingen en inschrijvingen kun je terecht bij: Eric De Wasch (Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.) Tel. 050 414636

Uw gids: Johan BLOMME Gedipl. Reisleider F.B.A.A.Onze opstapplaatsen voor dinsdag 2 augustus 2022

6.45 u : Autobushalte aan het stadhuis van Blankenberge

6.55 u: Op de autobushalte van de Lijn in B-park, bij Lunch Garden

7.45 u : Parking van Aldi Zelzate: Rijkswachtlaan 8 te 9060 Zelzate
Prijs Leden: € 70,00
Prijs niet-Leden: € 78,00

Tweedehandsbeurs
zaterdag 3 september - zondag 4 september
11u tot 17u
Tweedehandsbeurzen
Blankenberge
Rachel Verstraeten
050 41 90 01
E-mail
Tweedehandsbeurs voor baby- en kinderspullen. Gratis toegang voor bezoekers.

Tweedehandsbeurs in zaal “oude refter” achteraan de Wullok, Ruiterstraat 9 Blankenberge.Standhouders reserveren op voorhand een stand die bestaat uit twee tafels.

9€ 1 dag of €15 voor 2dagen, parking standhouders via Blankenbergse Dijk 50, 8370 Blankenberge.Info en inschrijven voor standhouders bij Rachel Verstraeten (e-mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of tel. 050 41 90 01)Voordracht de Zorgvolmacht door Notaris Michel Van Damme
maandag 12 september
18u
Voordrachten
Blankenberge
De Wasch Eric
050 41 46 36
E-mail
Gosa Blankenberge-Uitkerke brengt hierbij een actueel onderwerp: de Zorgvolmacht.Bang dat je na verloop van tijd je vermogen zelf niet meer zal kunnen beheren? De zorgvolmacht biedt een oplossing! Een zorgvolmacht is een document waarin je de toestemming geeft aan bepaalde personen om (een deel van) je vermogen te beheren voor de dag dat jij daar zelf niet meer toe in staat bent. Je kiest zelf waarvoor je een volmacht geeft en je kiest zelf wanneer de zorgvolmacht in werking treedt. Kortom, beslis vandaag wat er morgen moet gebeuren met je goederen. Wacht niet tot het te laat is… Notaris Van Damme geeft alle nuttige informatie.

Inschrijving is noodzakelijk: Per e-mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefonisch 050 41 46 36

Inkomprijs:(betalen aan de inkom) € 5 voor leden van de Gezinsbond, € 7 voor niet-leden Drankje inbegrepen. Iedereen welkom!


Prijs Leden: € 5,00
Prijs niet-Leden: € 7,00

Vierdaagse uitstap naar Sauerland met overnachtingen in Bodefeld VOLZET
donderdag 22 september - zondag 25 september
6u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Vierdaagse uitstap naar Sauerland met overnachtingen in Bodefeld. VOLZET

Donderdag 22 september tot zondag 25 september 2022 om 6.30 uur.

Begeleide vierdaagse in volpension met Carlo Goethals als gids. We overnachting in Bodefeld in hotel “Albers” en bezoeken onder andere Keulen, Soest, Marburg, Winterberg, een oude tinmijn in Ramsbeck, enz… Wie het volledig programma wil ontvangen mailt naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. Inbegrepen in de prijs: - autocar, taxen, parking en fooi chauffeur - overnachtingen met ontbijt. - alle avondmalen - alle middagmalen – inkomgelden - maaltijden, verblijf en onkosten chauffeur en reisleider. Geen annulatie verzekering voorzien. Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs: € 488 of € 540 (single) Info en inschrijven bij Rosette Verlinde-Van Zeveren op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 50 35 75 75 en door storten van

€ 488 of € 540 (voor single) per persoon op BE 71 7310 5238 9469 (OPGEPAST NIEUW REKENING-NUMMER) van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 8 mei 2022.


Prijs Leden: € 488.00 / persoon

Suikerfabriek Tienen en ‘Op en af door ’t Zoete Land’
dinsdag 18 oktober
7u15
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Suikerfabriek Tienen en ‘Op en af door ’t Zoete Land’

Dinsdag 18 oktober 2022 - 7u15

Voormiddag bezoek aan de Suikerfabriek van Tienen. Duik en vlieg gedurende een bezoek van 1,5 uur (onthaal, bedrijfsfilm & rondleiding) in het proces van biet tot suiker. Een bezoek dat meer dan 180 jaar traditie en innovatie koppelt aan milieu, aan duurzaamheid, aan veiligheid en aan mensen met talent en een hart voor suiker, “onze Sweethearts”. Tijdens de rondleiding moeten bezoekers ±200 trappen op en af. Daarom raden wij rolstoelgebruikers en minder mobiele mensen af zich in te schrijven voor een bezoek. ‘s Middags 3-gangenmenu in Feestzalen Vogelzang. In de namiddag busrit met gids ‘Op en af door ’t Zoete Land’. In de plooien van het weelderig Haspengouw bezoeken we rustige plattelandskernen, waar de geur van de vruchtbare aarde onze neus kittelt. Rijke teelten, granen, suikerbieten, aardappelen, alom. Stilaan zien we meer fruitplantages in het landschap. Deze teelten bepalen ook het karakter van de Tiense industrie. We hebben ook oog voor onze typisch Brabantse hoeven. De zeldzame rococokerk van het bierdorp Hoegaarden en de kerk van Hakendover met haar uitzonderlijk middeleeuws retabel staan ook op ons programma. We sluiten de dag af met een Tattepoem en koffie. Vertrek: Parking Steenbrugge, Baron Ruzettelaan, Assebroek. Prijs leden: €58. Inbegrepen in de prijs: bus + fooi chauffeur, gidsen, ingang suikerfabriek, lunch, en afsluiter. Inschrijven via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 en door storten van €58 per persoon op BE71 7310 5238 9469 (opgepast nieuw rekeningnummer!) van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 20 september 2022.
Prijs Leden: € 58,00 / persoon

Bestuur Blankenberge(*)

FunctieContact
VoorzitterEric De Wasch
Pluvierlaan 6
8370 Blankenberge
tel: 050 41 46 36
E-mail
SecretarisRik Carrebrouck
Mgr. Waffelaertlaan 8
8370 Blankenberge
tel: - gsm: 478 48 94 88
E-mail
Kinderoppasdienst (KOD)Martine Beckx
J. De Troozlaan 22
8370 Blankenberge
tel: - gsm: 495 89 85 91
E-mail
Inge Van Daele
Kemmelbergstraat 47
8370 Blankenberge
tel: - gsm: 478 72 45 23
E-mail
NMBS passenAnne-Marie Blomme
Pluvierlaan 6
8370 Blankenberge
tel: - gsm: 050 41 46 36
E-mail
Noot:Wanneer er géén contact voor een bepaalde functie vermeld staat (bvb Gezelschapsdienst, Gezinssportfederatie,...) kan u contact opnemen met de voorzitter. Die verwijst u graag door. Ook kan u contact opnemen met één van de zusterafdelingen.
(*)De persoonsgegevens kunnen niet worden overgenomen zonder voorafgaandelijke toestemming van de persoon in kwestie.