Even voorstellen

Onze afdeling draait op een team van vrijwilligers waar vele handen het werk licht maken. Wij zoeken steeds mensen die ons team verder willen helpen uitbouwen. Interesse? Neem dan contact op met onze voorzitter. Ben je op zoek naar een verantwoordelijke van de kinderoppasdienst, wens je gsm-, NMBS-kaarten aan te kopen, wil je informatie over andere diensten, kijk dan snel even hieronder.

Mededelingen

 • Ter gelegenheid van een geboorte kunnen jonge ouders, reeds lid van de Gezinsbond, een kleine attentie ophalen bij de verantwoordelijke ledenadministratie.
 • Ieder lid ontvangt steeds een brief om zijn lidmaatschap te vernieuwen op het einde van het jaar. Mogen wij je er aan herinneren dat wie niet betaalt voor 1 januari van het daaropvolgende jaar, de bonnenboek en lidkaart zelf moet komen afhalen bij de verantwoordelijke ledenadministratie.

Agenda

Iedereen is welkom op onze activiteiten, je kan ze terugvinden in onze agenda. Naast de activiteiten die wij zelf organiseren, ben je natuurlijk welkom op deze van alle afdelingen van het regio Brugge en de zusterregio's. Heb je ideeën voor activiteiten, laat ons iets weten!

Links

Bezoek onze website:

https://assebroeksintkruis.gezinsbond.be/
Geplande activiteiten

 • Klik hier om te filteren op type activiteit, afdeling...
  AFDELING

  Selecteer de afdelingen waarover u activiteiten wil vinden.

  Aartrijke Assebroek - Sint-Kruis Blankenberge Brugge
  Damme De Haan Dudzele Heist - Duinbergen
  Hertsberge Houtave - Stalhille Jabbeke Knokke
  Koolkerke Lissewege Loppem Meetkerke
  Oedelem - Beernem Oostkamp Ruddervoorde Sint-Andries
  Sint-Joris Sint-Michiels Snellegem Uitkerke
  Varsenare Veldegem Waardamme Westkapelle
  Zedelgem Zeebrugge Zerkegem Zuienkerke
  ACTIVITEIT

  Selecteer de activiteiten waarover u informatie wenst.

  Alle activiteiten
  Tweedehandsbeurzen Ledenfeest Voordrachten Kind en Tiener Wandelen - Fietsen
  Bezoeken - Reizen Doe-activiteiten Sport Algemeen Yoga Zwemmen - Lopen
  Varia

  - (Retourneer eerste resultaten.)

 • Download de pdf versie van de Bondsklapper

Zwemmen voor 55 +ers
donderdag 11 januari 2024 - donderdag 27 juni 2024
12u tot 13u
Zwemmen - Lopen
Assebroek - Sint-Kruis
Linda Van Steenberghe

E-mail
Zwemmen voor 55 + ers

Deze activiteit gaat door in het Interbad, Veltemweg te Sint Kruis,

Deze reeks loopt van donderdag 11 januari tot en met 27 juni telkens op donderdagmiddag van 12u tot 13 u met uitzondering van de schoolvakantie.

11-18 en 25 jan. 1-8-22 en 29 febr. 7-14-21-en 28 maart. 18 en 25 april. 2-16-23 en 30 mei.

6-13-20 en 27 juni

Deze activiteit is voor zowel leden als niet-leden van de Gezinsbond

Er wordt steeds betaald voor de ganse reeks,( inkom is inbegrepen) daarnaast wordt er

jaarlijks een verzekering afgesloten bij “Gezinssport Vlaanderen” deze bedraagt 12€

Leden betalen voor de reeks € 50 plus de verzekering van € 12 totaal € 62

Niet-leden betalen € 60 en € 12 verzekering een totaal van € 72 Info bij Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Betalen op reknr.BE 90 0014 3545 7732 van Gezinsbond Assebroek-Sint-Kruis met vermelding van naam en eventueel lidnummer van de Gezinsbond
Prijs Leden: € 62.00 / persoon
Prijs niet-Leden: € 72.00 / persoon

Tai Chi Chuan
donderdag 18 april 2024 - donderdag 20 juni 2024

Sport Algemeen
Assebroek - Sint-Kruis
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Tai Chi Chuan

Op donderdag 18 april begint een nieuwe reeks Tai Chi Chuan.

Uur schema :

19u tot 20u : Chen stijl en energieoefeningen : gevorderden

20u tot 20u30 : beginners Yang vorm

20u30 tot 21u : Verdiepen van de Yangvorm voor beginners en gevorderden

21u tot 21u30 : gevorderden yang vorm en initiatie Chen vorm.

Belangstelling? Info bij Georges Verlinde 050 35 75 75 of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Locatie: OLVA Sint-Katarina Sint Katarinastraat 132 Assebroek.Ontdek het geheim recept van Aalst Carnaval en het Treinmuseum in Schaarbeek
dinsdag 28 mei 2024
7u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Ontdek het geheim recept van Aalst Carnaval en het Treinmuseum in Schaarbeek

Dinsdag 28 mei 2024 - 7u30

We ontdekken onder leiding van drie gidsen alle elementen van de bonte parade van traditie en erfgoed en brengen we een bezoek aan de carnavalswerkhallen. Kortom, het geheime recept van Aalst Carnaval wordt onthuld. Onze gids vertelt je alles over het DNA van Aalst Carnaval. Je wandelt mee in het spoor van de carnavalisten en ontdekt alle elementen van de bonte parade van traditie en erfgoed. Met deze rondleiding onthult de gids diverse weetjes over de Voil Jeanet, het roitjenklasjen en de geschiedenis van Aalst carnaval op diverse locaties in het stadscentrum. Het tweede deel omvat een bezoek aan de carnavalswerkhallen, hier werken de carnavalisten aan hun praalwagen. Samen met de gids breng je een bezoek aan verschillende loodsen en ontdek je hoe de creativiteit van de Aalstenaar vorm krijgt in de praalwagens. Na het middagmaal in Aalst rijden we richting Schaarbeek voor een bezoek aan Train World. Train World is meer dan een spoorwegmuseum, het is een unieke spoorervaring die je van de allereerste stoomlocomotieven tot de flitsende hogesnelheidstreinen brengt! Het is een plek waar elke ontdekking een emotie oproept. Laat je verrassen door de wondere wereld van het spoorweguniversum terwijl je door een adembenemend landschap wandelt. Droom weg bij de legendarische locomotieven of de grandeur van de koninklijke rijtuigen en neem plaats in de stuurcabine van een locomotief. Wandelschoenen aangeraden !

Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs leden €70. Na inschrijven bij Georges Verlinde op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 overschrijven op BE 71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 5 mei 2024.
Prijs Leden: € 70.00 / persoon

Initiatie Kubb spel
maandag 03 juni 2024
19u
Sport Algemeen
Assebroek - Sint-Kruis
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Initiatie Kubb spel

Maandag 3 juni om 19u op speelplein oude schietstand “Tir” Assebroek.

Kubben is een buitenspel met als doel het omvergooien van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien. Het woord "Kubb" betekent "houten blok".

Er zijn twee ingangen naar het speelplein: Duiventorenstraat naast nr. 70 of Schijfstraat naast nr. 57 te Assebroek. Bij regenweer gaat het spel niet door.

Inschrijven bij Georges Verlinde Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75.

Locatie: speelplein oude schietstand “Tir” Assebroek.

Deelname 3 Euro/persoon drankje inbegrepen. Ter plaatse te betalen.
Prijs Leden: € 3 / persoon

Elfen en kabouter crea- en verhalenmiddag: ik hou van mezelf
zaterdag 15 juni 2024
14u-17u
Doe-activiteiten
Assebroek - Sint-Kruis
Lisa De Clerck

E-mail
Elfen en kabouter crea- en verhalenmiddag ‘ ik hou van mezelf’

Deze middag staat allemaal in het teken van jouw kindje in z’n kracht zetten. Wat kan ik allemaal? Wat zal ik nog allemaal leren? Waar droom ik van? Lisa neemt jullie schatten mee in de wereld van verhalen, geuren, edelstenen, knutsels die allemaal te maken hebben met een positief zelfbeeld. Jetje werkt een ontspanningsmoment uit rond dit thema.

Deze middag gaat door in de Wholistic praktijk waardoor er maximum 10 kabouterkinderen ingeschreven kunnen worden, zo kunnen we nóg meer werken rond het thema en jouw kindje goed begeleiden.

Voor kindjes van 5-12 jaar Locatie: Wholistic,Astridlaan 18,8310 Assebroek

Info en inschrijving:Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Prijs: €15 leden, €18 niet leden

Hapje, drankje, knutsels en activiteiten inbegrepen


Prijs Leden: €15
Prijs niet-Leden: €18

Achter de schermen in de Rupelstreek (Boom) en vanop de Schelde naar ’t Stad …
dinsdag 18 juni 2024
7u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Achter de schermen in de Rupelstreek (Boom) en vanop de Schelde naar ’t Stad …

Dinsdag 18 juni 2024 – 7u30

De vijf Rupelgemeenten, Rumst, Boom, Niel, Schelle en Hemiksem liggen alle aan de noordzijde of de rechteroever van de Rupel. Hoge bakstenen schouwen langs de oever van de Rupel getuigen van het steenbakkerijverleden in de Rupelstreek. Een eerste stop is voorzien aan De Schorre is een provinciaal recreatiedomein uitgebaat door de provincie Antwerpen gelegen in Boom. Het 75 ha grote domein is beschikbaar voor recreatie, sport en evenementen. Het recreatiedomein werd aangelegd rond een aantal buiten gebruik genomen oude kleiputten. Ook de plaats van ‘Tomorrowland’ en ‘De Warmste Week’ in Boom … Daarna staan twee gidsen ons op te wachten aan de Steenbakkerijmuseum ’t Geleeg. Het is ruim 4 ha groot en geeft een zeer volledig beeld van een doorsnee steenbakkerij. Van de klei die werd uitgestoken tot het maken, drogen en bakken van handsteen en pannen. Een wandeling door de droogloodsen, imposante gebouwen waar vroeger de stenen werden gedroogd, brengt je bij de authentieke klampoven en de ringoven. Wat verderop kom je voorbij enkele typische werkmanswoningen. Je krijgt als afsluiter nog een panoramisch zicht op het terrein van de steenbakkerij en het typische landschap van de Rupelstreek. Na het middagmaal rijden we naar de Sint-Bernardusabdij van Hemiksem. Er wordt aangenomen dat de monniken van de abdij nauw betrokken waren bij de ontginning van klei in de Rupelstreek, en dus bij het maken van baksteen. Een wandeling rond de abdij brengt ons dichter bij een rijk verleden van de gebouwen: van een cisterciënzerabdij, (1243), maritiem hospitaal (1811), correctionele gevangenis (1821), militair depot (1867), interneringskamp (1946), legerkazerne (1948). Na een periode van leegstand en verval is het gebouw beschermd (1973) en dient het thans als administratief centrum van Hemiksem en serviceflats. Daarna ‘Slim naar Antwerpen’ met de Waterbus op de Schelde naar ’t Stad. Daar wat vrije tijd of een wandeling naar het MAS, waar je vanop het dakterras wacht je dan 360 graden uitzicht op de stad, de haven en de wereld. We stappen daarna onder De Schelde naar Linkeroever voor een typische Antwerpse ‘smos’. Wandelschoenen aangeraden !

Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs leden €70. Na inschrijven bij Georges Verlinde op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 overschrijven op

BE 71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 1 juni 2024.
Prijs Leden: € 70.00 / persoon

Vierdaagse Pays d’Auge, het groene hart van Normandië
dinsdag 24 september 2024 - vrijdag 27 september 2024
5u45
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Vierdaagse Pays d’Auge, het groene hart van Normandië

Dinsdag 24 september tot vrijdag 27 september 2024 om 5u45.

Begeleide vierdaagse in volpension met Carlo Goethals als gids.

We overnachten in hotel Le Clos Saint Gatien in St Gatien des Bois.

Wie het volledig programma wil ontvangen mailt naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Inbegrepen in de prijs: autocar, parking en taxen, begeleiding, fooi chauffeur, overnachtingen, ontbijt buffet, avondmalen (met drank), gebruik zwembad en fitness. Middagmalen (drank in) dag 1,2 en 4. Toegang musea en kastelen met plaatselijke gidsen, degustaties. Geen annulatie verzekering voorzien.

Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs: € 579 of € 720 (single) Info en inschrijven bij Georges Verlinde op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 en door storten van € 579 of € 720 (voor single) per persoon op BE 71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 10 mei 2024.


Prijs Leden: € 579,00 / persoon

Bestuur Assebroek - Sint-Kruis (*)

select * from contacts where naam is not null and ToonContact=1 and afdeling='Assebroek - Sint-Kruis' order by functie, naam
FunctieContact
PenningmeesterChantal Van Poucke
Vooruitgangstraat 13
8310 Assebroek
tel: 050 36 23 01
E-mail
CREFITine Proot
Moerkerksesteenweg 204
8310 Sint-Kruis
tel: - gsm: 0470 76 19 38
E-mail
Gezinssportfederatie (GSF)Georges Verlinde
Kleine Kerkhofstraat 93
8310 Assebroek
tel: 050 35 75 75
E-mail
Jonge Gezinnen Actie (JGA)Lisa De Clerck
Astridlaan 18
8310 Assebroek
tel:
E-mail
Kortingskaarten NMBSBenedict Ghyssaert
Altebijstraat 68
8310 Assebroek
tel: 0488 72 89 86
E-mail
Lidkaart waarmee je spaartHerwig Deconinck
Collegestraat 119
8310 Brugge
tel: 050 36 30 16
E-mail
BestuurslidMartin Billiet
Goedmoedstraat 24
8310 Assebroek
tel: 050 37 46 17
E-mail
Lena De Smet-Meulemeester
Jagerspad 13
8310 Assebroek
tel: 050 35 92 69
E-mail
Henriette Declerck - Vantorre
Rapaertstraat 34
8310 Assebroek
tel: 050 36 23 46
E-mail
Andre Thiel
Gemene-Weide Weg 69
8310 Assebroek
tel: 050 67 08 95
E-mail
Noot:Wanneer er géén contact voor een bepaalde functie vermeld staat (bvb Gezelschapsdienst, Gezinssportfederatie,...) kan u contact opnemen met de voorzitter. Die verwijst u graag door. Ook kan u contact opnemen met één van de zusterafdelingen.
(*)De persoonsgegevens kunnen niet worden overgenomen zonder voorafgaandelijke toestemming van de persoon in kwestie.