Even voorstellen

Onze afdeling draait op een team van vrijwilligers waar vele handen het werk licht maken. Wij zoeken steeds mensen die ons team verder willen helpen uitbouwen. Interesse? Neem dan contact op met onze voorzitter. Ben je op zoek naar een verantwoordelijke van de kinderoppasdienst, wens je gsm-, NMBS-kaarten aan te kopen, wil je informatie over andere diensten, kijk dan snel even hieronder.

Mededelingen

Agenda

Iedereen is welkom op onze activiteiten, je kan ze terugvinden in onze agenda. Naast de activiteiten die wij zelf organiseren, ben je natuurlijk welkom op deze van andere afdelingen. Heb je ideeën voor activiteiten, laat ons iets weten!

Links

Bezoek onze website:

http://www.gezinsbondruddervoorde.be
Geplande activiteiten

 • Klik hier om te filteren op type activiteit, afdeling...
  AFDELING

  Selecteer de afdelingen waarover u activiteiten wil vinden.

  Aartrijke Assebroek - Sint-Kruis Blankenberge Brugge
  Damme De Haan Dudzele Heist - Duinbergen
  Hertsberge Houtave - Stalhille Jabbeke Knokke
  Koolkerke Lissewege Loppem Meetkerke
  Oedelem - Beernem Oostkamp Ruddervoorde Sint-Andries
  Sint-Joris Sint-Michiels Snellegem Uitkerke
  Varsenare Veldegem Waardamme Westkapelle
  Zedelgem Zeebrugge Zerkegem Zuienkerke
  ACTIVITEIT

  Selecteer de activiteiten waarover u informatie wenst.

  Alle activiteiten
  Tweedehandsbeurzen Ledenfeest Voordrachten Kind en Tiener Wandelen - Fietsen
  Bezoeken - Reizen Doe-activiteiten Sport Algemeen Yoga Zwemmen - Lopen
  Varia

  - (Retourneer eerste resultaten.)

 • Download de pdf versie van de Bondsklapper

Voorjaars tweedehandsbeurs
zaterdag 09 maart 2024
14u00
Tweedehandsbeurzen
Ruddervoorde
Gezinsbond Ruddervoorde

E-mail
Een voorjaarstraditie bij de Ruddervoordse Gezinsbond is de tweedehandsbeurs van babyspullen, speelgoed, kinderkledij en jongerenkledij. Ben je op zoek naar tweedehands merkkledij aan een mooie prijs, een kledingstuk waarmee jouw kapoen kan ravotten in de jeugdbeweging, een extra stuk speelgoed voor jouw kleinkinderen, een baby-uitzet, een tweedehandsfiets … Kom dan zeker een kijkje nemen. Wie spullen wil verkopen kan een plaats reserveren via onze facebookpagina of via onze website of stuur een mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..
Prijs Leden: Gratis inkom

Groenhove, de groene long van Torhout
dinsdag 12 maart 2024
10u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Eddy De Wispelaere
050 82 54 43
E-mail
Het Diocesaan Dienstenhuis Groenhove bevindt zich in de groene long van Torhout, het Groenhovebos. Het domein van Diocesaan Dienstenhuis Groenhove beslaat 32 hectare, een gedeelte ervan is voor het publiek opengesteld. De fauna en flora zijn uniek. Wist je trouwens dat Groenhove vroeger 'Het Bellewaerde van de Heilige Maagd' genoemd werd? Zr. Marie-Dominique is de grote bezieler wat het bosbeheer op het domein betreft. Samen met haar gaan wij op ontdekking. Na het middagmaal bezoeken we met Hans het diocesaan centrum Virgo Fidelis. In het 33ha grote gebied werd het diocesaan centrum Virgo Fidelis opgericht. Oorspronkelijk was het een ontspanningscentrum voor vrouwelijke religieuzen. Er kwam een kapel (1958) en een retraitehuis (1959). Ook kwam er een sportvoorziening met zwembad, een roeivijver en een amfitheater. In 2010 werd Virgo Fidelis beschermd als monument. In het complex vinden geleidelijk ook meer wereldse zaken plaats, zoals congressen, en er is een cafetaria. In 2017 besloot het bisdom om haar vormingscentrum naar Brugge te verplaatsen, maar nog wel het retraite- en bezinningshuis te handhaven. We eindigen het bezoek met koffie en taart. Locatie: Groenhove, Bosdreef 5, Torhout. Info en inschrijven bij Eddy De Wispelaere op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 82 54 43 en door storten van €33 (soep, middagmaal, dessert, koffie en taart) per op BE71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 1 maart 2024.
Prijs Leden: € 33,00 / persoon

Vintage Fair
vrijdag 22 maart 2024
19u00
Tweedehandsbeurzen
Ruddervoorde
Gezinsbond Ruddervoorde

E-mail
Vorig jaar zagen we alleen maar blije gezichten op onze allereerste Vintage Fair. Dus organiseren wij die opnieuw. Tijdens deze beurs krijg je de kans om mooie kledij, riemen, handtassen, sjaals, tweedehands juweeltjes, enz... te scoren. Wij zorgen opnieuw voor een trendy pop-up bar met cocktails en mocktails. Hou deze datum dus vrij in jullie agenda.
Prijs Leden: Gratis inkom

Dansen met je peuter
zaterdag 20 april 2024
10u tot 11u
Sport Algemeen
Ruddervoorde
Sabine Segaert
0472 99 57 63
E-mail
De Gezinsbond van Veldegem en Ruddervoorde organiseren een workshop 'Dansen met je peuter' : Peuters van 2 en 3 jaar komen samen met ??n van de ouders/grootouders (Kortom, met ??nieder die een vertrouwensband heeft met de peuter) dansen in de Cafetaria Ridefort ,Sportstraat 2, Ruddervoorde. Tijdens deze workshop worden een aantal peuterdansen aangeleerd die de peuters en hun (groot)ouders thuis kunnen verderzetten. Je draagt best allebei makkelijk zittende kledij en de peuter mag een knuffel meebrengen en dekentje. We voorzien een max. van 10 duo's : Vlug inschrijven is dus de boodschap.


Prijs Leden: € 10
Prijs niet-Leden: € 15

Daguitstap Izenberge en Vleteren
dinsdag 23 april 2024
9u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Daguitstap Izenberge en Vleteren. Dinsdag 23 april 9u Geleid bezoek museum “Bachte de Kupe” Dit museum is een gereconstrueerd klein boerendorp, dat een beeld geeft van het leven in de Westhoek vanaf de zeventiende eeuw tot de eerste helft van de twintigste eeuw. Het openluchtmuseum omvat 46 authentieke gebouwen. ’s Middags driegangenlunch in hotel Hinterland. In de namiddag bezoek aan “Mout en brouwhuis De Snoek” de meest authentieke brouwerij in Vlaanderen, Wallonië en Frans-Vlaanderen. De 19de-eeuwse uitrusting is er nog volledig bewaard. Met degustatie. Vervolgens naar de trappisten van West Vleteren, in “De Vrede” boterham met kaas of ham. Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs leden: €65/per persoon. Info en inschrijven: op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 Na inschrijving overschrijven voor 2 april op rek. BE71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust. Vermeld naam en lidnummer.
Prijs Leden: € 65,00 / persoon

Workshop feestelijke make-up
vrijdag 26 april 2024
19u30
Doe-activiteiten
Ruddervoorde
Sabine Segaert
0472 99 57 63
E-mail
Een mooie make-up aanbrengen die bij je past is een echte kunst! Daarvoor heb je goede producten nodig en de kennis om ze juist te gebruiken. In deze workshop leer je onder begeleiding van een professionele make-up styliste stapsgewijs make up aanbrengen. Je gaat naar huis met heel wat tips en met een goodie bag. Wij zorgen voor de innerlijke mens en voorzien een hapje en drankje. We verwachten jou in het gemeenschapshuis, sportstraat 2, Ruddervoorde. Er zijn max. 15 deelnemers toegelaten. Wacht dus niet te lang om in te schrijven via onze facebookpagina of via onze website.
Prijs Leden: € 25
Prijs niet-Leden: € 30

Ontdek het geheim recept van Aalst Carnaval en het Treinmuseum in Schaarbeek
dinsdag 28 mei 2024
7u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Ontdek het geheim recept van Aalst Carnaval en het Treinmuseum in Schaarbeek

Dinsdag 28 mei 2024 - 7u30

We ontdekken onder leiding van drie gidsen alle elementen van de bonte parade van traditie en erfgoed en brengen we een bezoek aan de carnavalswerkhallen. Kortom, het geheime recept van Aalst Carnaval wordt onthuld. Onze gids vertelt je alles over het DNA van Aalst Carnaval. Je wandelt mee in het spoor van de carnavalisten en ontdekt alle elementen van de bonte parade van traditie en erfgoed. Met deze rondleiding onthult de gids diverse weetjes over de Voil Jeanet, het roitjenklasjen en de geschiedenis van Aalst carnaval op diverse locaties in het stadscentrum. Het tweede deel omvat een bezoek aan de carnavalswerkhallen, hier werken de carnavalisten aan hun praalwagen. Samen met de gids breng je een bezoek aan verschillende loodsen en ontdek je hoe de creativiteit van de Aalstenaar vorm krijgt in de praalwagens. Na het middagmaal in Aalst rijden we richting Schaarbeek voor een bezoek aan Train World. Train World is meer dan een spoorwegmuseum, het is een unieke spoorervaring die je van de allereerste stoomlocomotieven tot de flitsende hogesnelheidstreinen brengt! Het is een plek waar elke ontdekking een emotie oproept. Laat je verrassen door de wondere wereld van het spoorweguniversum terwijl je door een adembenemend landschap wandelt. Droom weg bij de legendarische locomotieven of de grandeur van de koninklijke rijtuigen en neem plaats in de stuurcabine van een locomotief. Wandelschoenen aangeraden !

Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs leden €70. Na inschrijven bij Georges Verlinde op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 overschrijven op BE 71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 5 mei 2024.
Prijs Leden: € 70.00 / persoon

Smoefeltocht
zondag 16 juni 2024
13u30
Wandelen - Fietsen
Ruddervoorde
Sabine Segaert
0472 99 57 63
E-mail
We geven er nog een laatste keer een lap op voor we in zomer-siesta gaan...

Kom jij op 16 juni 2024 ook naar onze megacoole, superleuke en - vooral ook fantastische lekkere ? smoefeltocht : een fietstocht van +-25km langs landelijke wegen met regelmatig een stop voor een babbel en een knabbel ! Aan de finish wachten heerlijke frietjes ! Er is vrije start tussen 13u30 en 14u30 aan de polyvalente zaal Ridefort, Sportstraat 2, Ruddervoorde.


Prijs Leden: Nog te bepalen
Prijs niet-Leden: Nog te bepalen

Achter de schermen in de Rupelstreek (Boom) en vanop de Schelde naar ’t Stad …
dinsdag 18 juni 2024
7u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Achter de schermen in de Rupelstreek (Boom) en vanop de Schelde naar ’t Stad …

Dinsdag 18 juni 2024 – 7u30

De vijf Rupelgemeenten, Rumst, Boom, Niel, Schelle en Hemiksem liggen alle aan de noordzijde of de rechteroever van de Rupel. Hoge bakstenen schouwen langs de oever van de Rupel getuigen van het steenbakkerijverleden in de Rupelstreek. Een eerste stop is voorzien aan De Schorre is een provinciaal recreatiedomein uitgebaat door de provincie Antwerpen gelegen in Boom. Het 75 ha grote domein is beschikbaar voor recreatie, sport en evenementen. Het recreatiedomein werd aangelegd rond een aantal buiten gebruik genomen oude kleiputten. Ook de plaats van ‘Tomorrowland’ en ‘De Warmste Week’ in Boom … Daarna staan twee gidsen ons op te wachten aan de Steenbakkerijmuseum ’t Geleeg. Het is ruim 4 ha groot en geeft een zeer volledig beeld van een doorsnee steenbakkerij. Van de klei die werd uitgestoken tot het maken, drogen en bakken van handsteen en pannen. Een wandeling door de droogloodsen, imposante gebouwen waar vroeger de stenen werden gedroogd, brengt je bij de authentieke klampoven en de ringoven. Wat verderop kom je voorbij enkele typische werkmanswoningen. Je krijgt als afsluiter nog een panoramisch zicht op het terrein van de steenbakkerij en het typische landschap van de Rupelstreek. Na het middagmaal rijden we naar de Sint-Bernardusabdij van Hemiksem. Er wordt aangenomen dat de monniken van de abdij nauw betrokken waren bij de ontginning van klei in de Rupelstreek, en dus bij het maken van baksteen. Een wandeling rond de abdij brengt ons dichter bij een rijk verleden van de gebouwen: van een cisterciënzerabdij, (1243), maritiem hospitaal (1811), correctionele gevangenis (1821), militair depot (1867), interneringskamp (1946), legerkazerne (1948). Na een periode van leegstand en verval is het gebouw beschermd (1973) en dient het thans als administratief centrum van Hemiksem en serviceflats. Daarna ‘Slim naar Antwerpen’ met de Waterbus op de Schelde naar ’t Stad. Daar wat vrije tijd of een wandeling naar het MAS, waar je vanop het dakterras wacht je dan 360 graden uitzicht op de stad, de haven en de wereld. We stappen daarna onder De Schelde naar Linkeroever voor een typische Antwerpse ‘smos’. Wandelschoenen aangeraden !

Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs leden €70. Na inschrijven bij Georges Verlinde op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 overschrijven op

BE 71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 1 juni 2024.
Prijs Leden: € 70.00 / persoon

Vierdaagse Pays d’Auge, het groene hart van Normandië
dinsdag 24 september 2024 - vrijdag 27 september 2024
5u45
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Vierdaagse Pays d’Auge, het groene hart van Normandië

Dinsdag 24 september tot vrijdag 27 september 2024 om 5u45.

Begeleide vierdaagse in volpension met Carlo Goethals als gids.

We overnachten in hotel Le Clos Saint Gatien in St Gatien des Bois.

Wie het volledig programma wil ontvangen mailt naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Inbegrepen in de prijs: autocar, parking en taxen, begeleiding, fooi chauffeur, overnachtingen, ontbijt buffet, avondmalen (met drank), gebruik zwembad en fitness. Middagmalen (drank in) dag 1,2 en 4. Toegang musea en kastelen met plaatselijke gidsen, degustaties. Geen annulatie verzekering voorzien.

Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs: € 579 of € 720 (single) Info en inschrijven bij Georges Verlinde op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 en door storten van € 579 of € 720 (voor single) per persoon op BE 71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 10 mei 2024.


Prijs Leden: € 579,00 / persoon

Bestuur Ruddervoorde (*)

select * from contacts where naam is not null and ToonContact=1 and afdeling='Ruddervoorde' order by functie, naam
FunctieContact
VoorzitterSabine Segaert
Ter Luchtestraat 21
8020 Ruddervoorde
tel: - gsm: 0472 99 57 63
E-mail
SecretarisCarine Couffez
Sportstraat 33
8020 Ruddervoorde
tel: 050 28 04 98
E-mail
LedenadministratieCarine Couffez
Sportstraat 33
8020 Ruddervoorde
tel: 050 2804 98
E-mail
PenningmeesterNancy Moyaert
Sint Hubertusstraat 4
8020 Ruddervoorde
tel: - gsm: 0477 26 03 78
E-mail
FacebookWendy Coene
Vrijlatenstraat 31
8020 Ruddervoorde
tel: - gsm: 0456 21 20 53
E-mail
Wendy Coene
Vrijlatenstraat 31
8020 Ruddervoorde
tel: - gsm: 0456 21 20 53
E-mail
GSM kaartenAnn Leliaert
Torhoutsestraat 256
8020 Ruddervoorde
tel: - gsm: 0497 43 42 82
E-mail
Kinderoppasdienst (KOD)Marjolein Plovie
Sint-Elooisstraat 59
8020 Ruddervoorde
tel: - gsm: 0485 65 15 59
E-mail
Kortingskaarten NMBSAnn Leliaert
Torhoutsestraat 256
8020 Ruddervoorde
tel: - gsm: 0497 43 42 82
E-mail
Lidkaart waarmee je spaart verantwoordelSabine Segaert
Ter Luchtestraat 21
8020 Ruddervoorde
tel: - gsm: 0472 99 57 63
E-mail
NMBS passenAnn Leliaert
Torhoutsestraat 256
8020 Ruddervoorde
tel: - gsm: 0497 43 42 82
E-mail
Onthaal nieuwe ledenCarine Couffez
Sportstraat 33
8020 Ruddervoorde
tel: 050 28 04 98
E-mail
Sociaal Cultureel Werk (SCW)Carine Couffez
Sportstraat 33
8020 Ruddervoorde
tel: 050 28 04 98
E-mail
TweedehandsverkopenWendy Coene
Vrijlatenstraat 31
8020 Ruddervoorde
tel: - gsm: 0456 21 20 53
E-mail
WebmasterMarilyn Devinck
Kervelstraat 8
8020 Ruddervoorde
tel: - gsm: 0478 69 16 90
E-mail
BestuurslidCarine Cleenwerk
Neerstraat 2
8020 Ruddervoorde
tel: - gsm: 050 37 35 92
E-mail
Tine Huyghe
Zuidstraat 18 A
8020 Ruddervoorde
tel: - gsm: 0473 81 49 90
E-mail
Joke Janssens
Tuinkersstraat 2
8020 Ruddervoorde
tel: 050 79 29 65
E-mail
Sandra Ocket
Tuinbouwstraat 4 B
8020 Ruddervoorde
tel: 050 67 39 65
E-mail
Veerle Soete
Tramstraat 16
8020 Ruddervoorde
tel: 050 28 07 50
E-mail
Anja Sys
Kan. Andriesstraat 19
8020 Ruddervoorde
tel: - gsm: 0485 91 99 75
E-mail
Carine Van Damme
St. Elooisstraat 94
8020 Ruddervoorde
tel: - gsm: 0472 99 57 70
E-mail
VrijwilligerMelissa Huwel
Neerstraat 1 A
8020 Ruddervoorde
tel: - gsm: 0474 453183
E-mail
Noot:Wanneer er géén contact voor een bepaalde functie vermeld staat (bvb Gezelschapsdienst, Gezinssportfederatie,...) kan u contact opnemen met de voorzitter. Die verwijst u graag door. Ook kan u contact opnemen met één van de zusterafdelingen.
(*)De persoonsgegevens kunnen niet worden overgenomen zonder voorafgaandelijke toestemming van de persoon in kwestie.