Varsenare

Even voorstellen

Jaarlijks kiezen bijna 500 gezinnen uit Varsenare om lid te worden en /of te blijven van de Gezinsbond en te genieten van de verschillende activiteiten, voordelen en diensten die de Bond haar leden aanbiedt. We zijn dan ook de grootste vereniging in Varsenare.

Een enthousiaste groep vrijwilligers verzorgt verschillende activiteiten voor kinderen, jongeren, jonge en iets oudere gezinnen. Er is een grote waaier aan mogelijkheden en we hopen dat we u kunnen ontmoeten op een of andere gebeurtenis.

We kunnen nog altijd helpende handen gebruiken. Inlichtingen kan je krijgen bij de voorzitter of de secretaris.

 

Facebook

U kan ons volgen op onze facebook pagina: 

https://www.facebook.com/pages/Gezinsbond-Varsenare/1544578962451823

U kan ons ook vinden als u zoekt op 'gezinsbond varsenare' op zoeksites zoals http://google.be, http://bing.be , ...

 

Agenda

Iedereen is welkom op onze activiteiten, je kan ze terugvinden in onze agenda. Naast de activiteiten die wij zelf organiseren, ben je natuurlijk welkom op deze van alle afdelingen van het regio Brugge en de zusterregio's. Heb je ideeën voor activiteiten, laat ons iets weten!

Mededelingen

Wens je de geboorte van je baby kenbaar te maken in de buurt? Dit kan door tijdig de ooievaar van de gezinsbond Varsenare te reserveren bij: Mieke Roelens, Hagebos 9, 8490 Varsenare tel 050 38 67 91.
Geplande activiteiten

 • Klik hier om te filteren op type activiteit, afdeling...
  AFDELING

  Selecteer de afdelingen waarover u activiteiten wil vinden.

  Varsenare
  Aartrijke Assebroek Beernem Blankenberge
  Brugge Damme Dudzele Heist-Duinbergen
  Hertsberge Houtave-Stalhille Jabbeke Klemskerke
  Knokke Koolkerke Lissewege Loppem
  Meetkerke Oedelem-Oostveld Oostkamp Ruddervoorde
  Sint-Andries Sint-Joris Sint-Kruis Sint-Michiels
  Snellegem Uitkerke Varsenare Veldegem
  Vlissegem Waardamme Wenduine Westkapelle
  Zedelgem Zeebrugge Zerkegem Zuienkerke
  ACTIVITEIT

  Selecteer de activiteiten waarover u informatie wenst.

  Alle activiteiten
  Tweedehandsbeurzen Ledenfeest Voordrachten Kind en Tiener Wandelen - Fietsen
  Bezoeken - Reizen Doe-activiteiten Sport Algemeen Yoga Zwemmen - Lopen
  Varia

  - (Retourneer eerste resultaten.)

 • Download de pdf versie van de Bondsklapper

Nieuws en activiteiten van onze afdeling
Varia
Varsenare


Alle activiteiten maken we bekend door mailing van de Gezinsbond Varsenare, op de website 'gezinsbond.varsenare.be', in de Bond, op facebook van Gezinsbond Varsenare en op de website van Gezinsbond gewest Brugge.Varsenare Kubbt de zomer door
vrijdag 1 juli - vrijdag 2 september
18u30 tot 21u
Sport Algemeen
Varsenare
Karl Vandermeersch
0499 74 55 28
E-mail
Eke vrijdagvond in juli en augustus wordt er Kubb gespeeld, telkens in een andere verkaveling of wijk van Varsenare. KWB en Gezinsbond Varsenare willen met dit leuk initiatief doorheen de zomer de mensen en verkavelingen wat dichter bij elkaar brengen. Dit brengt niet alleen de directe buren naar buiten maar men leert ook mensen uit anderen wijken kennen. Kubb is een zeer laagdrempelig en toegankelijk 'buitenspel' voor alle leeftijden, voor volwassenen en kinderen. Je mag elke vrijdag deelnemen maar slechts één keer komen kan ook. Voor wie het spel niet kent wordt ter plaatse initiatie gegeven. Kom je ook eens mee spelen? Via de mail van de Gezinsbond, de website of facebook kan je zien waar gespeeld wordt. Inschrijven op voorhand is niet nodig maar we zouden jullie graag ontmoeten. Deelname is gratis, ter plaatse is een drankje voorzien.

Tai Chi Chuan
maandag 5 september - maandag 19 december
19u tot 21u30
Sport Algemeen
Varsenare
Brigitte Vandenbriele
0496 33 51 79
E-mail
Tai Chi is een geschikte methode om soepelheid en evenwicht te oefenen. De oefeningen zijn langzaam, niet hart- of longbelastend, zorgen voor alertheid bij de beoefenaar, kalmeren de geest en versterken het lichaam.

In de lessenreeksen Tai Chi Chuan wordt gewerkt in 3 reeksen afhankelijk van het niveau. Inlichtingen bij Brigitte Vandenbriele: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 0496 33 51 79.

Dru yoga op woensdagvoormiddag
woensdag 7 september - woensdag 21 december
10u tot 11u30
Yoga
Varsenare
Brigitte Vandenbriele
0496 33 51 79
E-mail
dru Yoga wordt ook ‘hart yoga’ genoemd. Het gaat over ‘bewust ‘ZIJN’.

Vanuit vloeiende bewegingen en je ademhaling help je je lichaam en geest in soepelheid, ontspanning en kracht. Je gaat vanzelf ontstressen, je concentratie versterkt en je ervaart voelbaar vernieuwde vitaliteit en vreugde.

Een lessenreeks (11 lessen). Max. 10 deelnemers. Enkel voor leden Gezinsbond in SPC Hof Ter Straeten, VarsenareLessenreeks kruiden: 2 groepen
donderdag 8 september - donderdag 8 december
14u tot 16u
Cursussen - Vorming
Varsenare
Brigitte Vandenbriele
0496 33 51 79
E-mail
Lessenreeks onder de leiding van herboriste Anny Vanbranteghem. We leren over het gebruik en de werking van kruiden. Een maandelijkse bijeenkomst waarin theorie afgewisseld wordt met praktijk. Locatie: SPC Hof ter Straeten, Varsenare. Groep 1: eerste donderdag van de maand. Groep 2: tweede donderdag van de maand. Info en inschrijven: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 0496 33 51 79.Vierdaagse uitstap naar Sauerland met overnachtingen in Bodefeld VOLZET
donderdag 22 september - zondag 25 september
6u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Vierdaagse uitstap naar Sauerland met overnachtingen in Bodefeld. VOLZET

Donderdag 22 september tot zondag 25 september 2022 om 6.30 uur.

Begeleide vierdaagse in volpension met Carlo Goethals als gids. We overnachting in Bodefeld in hotel “Albers” en bezoeken onder andere Keulen, Soest, Marburg, Winterberg, een oude tinmijn in Ramsbeck, enz… Wie het volledig programma wil ontvangen mailt naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. Inbegrepen in de prijs: - autocar, taxen, parking en fooi chauffeur - overnachtingen met ontbijt. - alle avondmalen - alle middagmalen – inkomgelden - maaltijden, verblijf en onkosten chauffeur en reisleider. Geen annulatie verzekering voorzien. Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs: € 488 of € 540 (single) Info en inschrijven bij Rosette Verlinde-Van Zeveren op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 50 35 75 75 en door storten van

€ 488 of € 540 (voor single) per persoon op BE 71 7310 5238 9469 (OPGEPAST NIEUW REKENING-NUMMER) van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 8 mei 2022.


Prijs Leden: € 488.00 / persoon

Herfst-tweedehandsbeurs
zaterdag 8 oktober
14u tot 17u
Tweedehandsbeurzen
Varsenare
Joëlle de Daniloff

E-mail
Tafelverkoop van tweedehands kinderkledij, speelgoed, baby-uitzet, kinderfietsen, kinderboeken... in het Sportcentrum Hof Ter Straeten, Varsenare. Gratis toegang voor kopers. Verkopers kunnen zich inschrijven tot zaterdag 1 oktober (of tot volzet) door mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Leden Gezinsbond of KWB betalen €8, niet-leden €12, 1 tafel van 2,2m per inschrijver. Later volgt info via de website varsenare.gezinsbond.be, de Bond, facebook Gezinsbond Varsenare, mail naar leden.
Prijs Leden: € 8
Prijs niet-Leden: €12

Repair café
zaterdag 15 oktober
14u tot 17u
Varia
Varsenare
Jef Vantorre

E-mail
Wat doe je met een CD-speler die niet meer open wil? Een broodrooster die het niet meer doet, messen die dringend moeten geslepen worden, een fiets met een spatbord dat los zit... Weggooien? Mooi niet. Kom naar het Parochiaal Centrum, Westernieuwweg 5A, Varsenare. Een zaal vol gereedschap en materialen, deskundige hulp bij(bijna) elke reparatie, een gezellige sfeer en ontmoeting wachten je op. Gratis toegang

Suikerfabriek Tienen en ‘Op en af door ’t Zoete Land’
dinsdag 18 oktober
7u15
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Suikerfabriek Tienen en ‘Op en af door ’t Zoete Land’

Dinsdag 18 oktober 2022 - 7u15

Voormiddag bezoek aan de Suikerfabriek van Tienen. Duik en vlieg gedurende een bezoek van 1,5 uur (onthaal, bedrijfsfilm & rondleiding) in het proces van biet tot suiker. Een bezoek dat meer dan 180 jaar traditie en innovatie koppelt aan milieu, aan duurzaamheid, aan veiligheid en aan mensen met talent en een hart voor suiker, “onze Sweethearts”. Tijdens de rondleiding moeten bezoekers ±200 trappen op en af. Daarom raden wij rolstoelgebruikers en minder mobiele mensen af zich in te schrijven voor een bezoek. ‘s Middags 3-gangenmenu in Feestzalen Vogelzang. In de namiddag busrit met gids ‘Op en af door ’t Zoete Land’. In de plooien van het weelderig Haspengouw bezoeken we rustige plattelandskernen, waar de geur van de vruchtbare aarde onze neus kittelt. Rijke teelten, granen, suikerbieten, aardappelen, alom. Stilaan zien we meer fruitplantages in het landschap. Deze teelten bepalen ook het karakter van de Tiense industrie. We hebben ook oog voor onze typisch Brabantse hoeven. De zeldzame rococokerk van het bierdorp Hoegaarden en de kerk van Hakendover met haar uitzonderlijk middeleeuws retabel staan ook op ons programma. We sluiten de dag af met een Tattepoem en koffie. Vertrek: Parking Steenbrugge, Baron Ruzettelaan, Assebroek. Prijs leden: €58. Inbegrepen in de prijs: bus + fooi chauffeur, gidsen, ingang suikerfabriek, lunch, en afsluiter. Inschrijven via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 en door storten van €58 per persoon op BE71 7310 5238 9469 (opgepast nieuw rekeningnummer!) van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 20 september 2022.
Prijs Leden: € 58,00 / persoon

Bestuur Varsenare(*)

FunctieContact
VoorzitterKarl Vandermeersch
Reigerzele 22
8490 Varsenare
tel: 050 39 35 10
E-mail
SecretarisMieke Roelens
Hagebos 9
8490 Varsenare
tel: 050 38 67 91
E-mail
LedenadministratieJoelle De Daniloff
Uytdreve 58
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0475 86 36 28
E-mail
PenningmeesterCarine Balbaert
Zandstraat 12B
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0494 656 003
E-mail
BioscoopkaartenChristiane Van Den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
CREFIBrigitte Vandenbriele
Schaakstraat 26
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0496 33 51 79
E-mail
Grootouders- en seniorenactie (GOSA)Dirk Rommel
Lindenlaan 11
8490 Varsenare
tel: 050 38 65 59
E-mail
GSM kaartenChristiane Van den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
Kinderoppasdienst (KOD)Tinneke De Leu
Popstaelstraat 10
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0474 75 94 53
E-mail
Kortingskaarten NMBSChristiane Van den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
NMBS passenChristiane Van den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
Onthaal nieuwe ledenDina Casier
Legeweg 44
8490 Varsenare
tel: 050 39 69 98
E-mail
Sociaal Cultureel Werk (SCW)Mieke Roelens
Hagebos 9
8490 Varsenare
tel: 050 38 67 91
E-mail
BestuurslidLiliane Cocquyt
De Manlaan 8
8490 Varsenare
tel: 050 39 60 13
E-mail
Liliane Wittebolle
Grote Thems 100
8490 Varsenare
tel: 050 38 83 04
E-mail
Noot:Wanneer er géén contact voor een bepaalde functie vermeld staat (bvb Gezelschapsdienst, Gezinssportfederatie,...) kan u contact opnemen met de voorzitter. Die verwijst u graag door. Ook kan u contact opnemen met één van de zusterafdelingen.
(*)De persoonsgegevens kunnen niet worden overgenomen zonder voorafgaandelijke toestemming van de persoon in kwestie.