Even voorstellen

Onze afdeling draait op een team van vrijwilligers waar vele handen het werk licht maken. Wij zoeken steeds mensen die ons team verder willen helpen uitbouwen. Interesse? Neem dan contact op met onze voorzitter. Ben je op zoek naar een verantwoordelijke van de kinderoppasdienst, wens je gsm-, NMBS-kaarten aan te kopen, wil je informatie over andere diensten, kijk dan snel even hieronder.

Mededelingen

Agenda

Iedereen is welkom op onze activiteiten, je kan ze terugvinden in onze agenda. Naast de activiteiten die wij zelf organiseren, ben je natuurlijk welkom op deze van andere afdelingen. Heb je ideeën voor activiteiten, laat ons iets weten!

Links

Bezoek onze website:

https://www.gezinsbondzerkegem.be
Geplande activiteiten

 • Klik hier om te filteren op type activiteit, afdeling...
  AFDELING

  Selecteer de afdelingen waarover u activiteiten wil vinden.

  Aartrijke Assebroek - Sint-Kruis Blankenberge Brugge
  Damme De Haan Dudzele Heist - Duinbergen
  Hertsberge Houtave - Stalhille Jabbeke Knokke
  Koolkerke Lissewege Loppem Meetkerke
  Oedelem - Beernem Oostkamp Ruddervoorde Sint-Andries
  Sint-Joris Sint-Michiels Snellegem Uitkerke
  Varsenare Veldegem Waardamme Westkapelle
  Zedelgem Zeebrugge Zerkegem Zuienkerke
  ACTIVITEIT

  Selecteer de activiteiten waarover u informatie wenst.

  Alle activiteiten
  Tweedehandsbeurzen Ledenfeest Voordrachten Kind en Tiener Wandelen - Fietsen
  Bezoeken - Reizen Doe-activiteiten Sport Algemeen Yoga Zwemmen - Lopen
  Varia

  - (Retourneer eerste resultaten.)

 • Download de pdf versie van de Bondsklapper

START TO RUN (2de editie)
donderdag 07 maart 2024 - donderdag 06 juni 2024
19u
Zwemmen - Lopen
Zerkegem
Damme Luc
0468 24 10 36
E-mail
Voor de 2de maal richt Gezinsbond Zerkegem vanaf 7 maart Start To Run in. We starten telkens op donderdagavond om stipt 19u, op de markt in Zerkegem. Onder begeleiding van dhr. Marc Vanhullebusch wordt er in groep gelopen. Zo word je gemotiveerd om naar buiten te komen en om je doel te bereiken. Iedereen (ook oma’s of opa’s) die niet het minst kan lopen, wordt gegarandeerd om na 12 weken, minstens 5 km te lopen op eigen tempo. Als afsluiter kunt u dan vrijblijvend in juni deelnemen aan de Walleloop in Zerkegem of in juli in Bekegem. Deelnemen kost € 20 voor de verzekering. Inschrijven kan nog altijd via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Prijs Leden: 20,00
Prijs niet-Leden: 20,00

Ontdek het geheim recept van Aalst Carnaval en het Treinmuseum in Schaarbeek
dinsdag 28 mei 2024
7u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Ontdek het geheim recept van Aalst Carnaval en het Treinmuseum in Schaarbeek

Dinsdag 28 mei 2024 - 7u30

We ontdekken onder leiding van drie gidsen alle elementen van de bonte parade van traditie en erfgoed en brengen we een bezoek aan de carnavalswerkhallen. Kortom, het geheime recept van Aalst Carnaval wordt onthuld. Onze gids vertelt je alles over het DNA van Aalst Carnaval. Je wandelt mee in het spoor van de carnavalisten en ontdekt alle elementen van de bonte parade van traditie en erfgoed. Met deze rondleiding onthult de gids diverse weetjes over de Voil Jeanet, het roitjenklasjen en de geschiedenis van Aalst carnaval op diverse locaties in het stadscentrum. Het tweede deel omvat een bezoek aan de carnavalswerkhallen, hier werken de carnavalisten aan hun praalwagen. Samen met de gids breng je een bezoek aan verschillende loodsen en ontdek je hoe de creativiteit van de Aalstenaar vorm krijgt in de praalwagens. Na het middagmaal in Aalst rijden we richting Schaarbeek voor een bezoek aan Train World. Train World is meer dan een spoorwegmuseum, het is een unieke spoorervaring die je van de allereerste stoomlocomotieven tot de flitsende hogesnelheidstreinen brengt! Het is een plek waar elke ontdekking een emotie oproept. Laat je verrassen door de wondere wereld van het spoorweguniversum terwijl je door een adembenemend landschap wandelt. Droom weg bij de legendarische locomotieven of de grandeur van de koninklijke rijtuigen en neem plaats in de stuurcabine van een locomotief. Wandelschoenen aangeraden !

Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs leden €70. Na inschrijven bij Georges Verlinde op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 overschrijven op BE 71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 5 mei 2024.
Prijs Leden: € 70.00 / persoon

Ontbijtbuffet
zondag 02 juni 2024
8u tot 10u30
Koken - Voeding
Zerkegem
Luc Damme
0468 24 10 36
E-mail
Ontbijtbuffet

Op zondag 2 juni 2024 van 8u tot 10u30, wordt er naar aanleiding van Vaderdag voor de 22ste maal, terug een zeer uitgebreid ontbijtbuffet georganiseerd in zaal Sarkoheem te Zerkegem. Het is een week vroeger dan gewoonlijk ingevolge de verkiezingen. Iedereen is welkom.

Vanaf 12 jaar betaal je €15. Kinderen tot 12 jaar betalen €9. Kinderen jonger dan 4 jaar zijn gratis. Het gezin dat lid is van de Gezinsbond krijgt per deelnemer de dag zelf een korting van €2 op de spaarkaart. Inschrijven kan via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. tot 25 mei. Nadien zal je een betalingsverzoek ontvangen. Opgelet : wegens het succes is het aantal deelnemers beperkt tot 250.
Prijs Leden: € 13
Prijs niet-Leden: € 15

bloemschikken voor volwassenen
donderdag 13 juni 2024
19u30
Doe-activiteiten
Zerkegem
Mireille Derieuw
0474 66 38 53
Samen een bloemstuk maken

Op donderdagavond 13 juni 2024 om 19u30, wordt er onder begeleiding een bloemstuk gemaakt volgens een op dat moment actueel thema (Valentijn, lente, Pasen, Moederdag, herfst, enz. …). Dit gaat door in Zaal Sarkoheem (Schoolhuis) te Zerkegem. Zowel leden als niet-leden zijn welkom. Deelnemen kost €15. Leden van de Gezinsbond krijgen de dag zelf €5 korting terug betaald op hun spaarkaart.

In het deelnamegeld zijn de kosten voor de lesgeefster, het gebruik van de zaal en een drankje inbegrepen. Elke deelnemer wordt steeds voordien en tijdig ingelicht wat er zelf moet meegebracht worden afhankelijk van wat er gemaakt zal worden. Als de lesgeefster zelf voor extra materiaal heeft gezorgd, wordt gevraagd de kosten hiervoor de avond zelf te vereffenen.

Inschrijven kan via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. tot 28 mei. Nadien zal je een betalingsverzoek ontvangen.
Prijs Leden: €10,00
Prijs niet-Leden: €15,00

Achter de schermen in de Rupelstreek (Boom) en vanop de Schelde naar ’t Stad …
dinsdag 18 juni 2024
7u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Achter de schermen in de Rupelstreek (Boom) en vanop de Schelde naar ’t Stad …

Dinsdag 18 juni 2024 – 7u30

De vijf Rupelgemeenten, Rumst, Boom, Niel, Schelle en Hemiksem liggen alle aan de noordzijde of de rechteroever van de Rupel. Hoge bakstenen schouwen langs de oever van de Rupel getuigen van het steenbakkerijverleden in de Rupelstreek. Een eerste stop is voorzien aan De Schorre is een provinciaal recreatiedomein uitgebaat door de provincie Antwerpen gelegen in Boom. Het 75 ha grote domein is beschikbaar voor recreatie, sport en evenementen. Het recreatiedomein werd aangelegd rond een aantal buiten gebruik genomen oude kleiputten. Ook de plaats van ‘Tomorrowland’ en ‘De Warmste Week’ in Boom … Daarna staan twee gidsen ons op te wachten aan de Steenbakkerijmuseum ’t Geleeg. Het is ruim 4 ha groot en geeft een zeer volledig beeld van een doorsnee steenbakkerij. Van de klei die werd uitgestoken tot het maken, drogen en bakken van handsteen en pannen. Een wandeling door de droogloodsen, imposante gebouwen waar vroeger de stenen werden gedroogd, brengt je bij de authentieke klampoven en de ringoven. Wat verderop kom je voorbij enkele typische werkmanswoningen. Je krijgt als afsluiter nog een panoramisch zicht op het terrein van de steenbakkerij en het typische landschap van de Rupelstreek. Na het middagmaal rijden we naar de Sint-Bernardusabdij van Hemiksem. Er wordt aangenomen dat de monniken van de abdij nauw betrokken waren bij de ontginning van klei in de Rupelstreek, en dus bij het maken van baksteen. Een wandeling rond de abdij brengt ons dichter bij een rijk verleden van de gebouwen: van een cisterciënzerabdij, (1243), maritiem hospitaal (1811), correctionele gevangenis (1821), militair depot (1867), interneringskamp (1946), legerkazerne (1948). Na een periode van leegstand en verval is het gebouw beschermd (1973) en dient het thans als administratief centrum van Hemiksem en serviceflats. Daarna ‘Slim naar Antwerpen’ met de Waterbus op de Schelde naar ’t Stad. Daar wat vrije tijd of een wandeling naar het MAS, waar je vanop het dakterras wacht je dan 360 graden uitzicht op de stad, de haven en de wereld. We stappen daarna onder De Schelde naar Linkeroever voor een typische Antwerpse ‘smos’. Wandelschoenen aangeraden !

Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs leden €70. Na inschrijven bij Georges Verlinde op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 overschrijven op

BE 71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 1 juni 2024.
Prijs Leden: € 70.00 / persoon

Rommelmarkt
zondag 14 juli 2024
9u tot 17u
Tweedehandsbeurzen
Zerkegem
Damme Luc
0468 24 10 36
E-mail
Rommelmarkt

Op zondag 14-07-2024 van 7u tot 17u wordt voor de 25ste maal een rommelmarkt georganiseerd in het centrum van Zerkegem. Gelijktijdig richten De Wallestekkers hun pastoriefeesten in in de naburige omwalde pastorietuin. Als inrichter is de Gezinsbond Zerkegem aanwezig met een bar en een deels overdekt terras. In zaal Sarkoheem zijn de toiletten beschikbaar.

Iedere deelnemer krijgt een stand van 10 m. voor €5 waarbij de auto mag geplaatst worden. Een stand van 15 m. kost €10, een stand van 20 m. kost €15, enz. Inschrijven kan via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. tot 10 juli. Nadien zal je een betalingsverzoek ontvangen.
Prijs Leden: €5
Prijs niet-Leden: €5

Vierdaagse Pays d’Auge, het groene hart van Normandië
dinsdag 24 september 2024 - vrijdag 27 september 2024
5u45
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Vierdaagse Pays d’Auge, het groene hart van Normandië

Dinsdag 24 september tot vrijdag 27 september 2024 om 5u45.

Begeleide vierdaagse in volpension met Carlo Goethals als gids.

We overnachten in hotel Le Clos Saint Gatien in St Gatien des Bois.

Wie het volledig programma wil ontvangen mailt naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Inbegrepen in de prijs: autocar, parking en taxen, begeleiding, fooi chauffeur, overnachtingen, ontbijt buffet, avondmalen (met drank), gebruik zwembad en fitness. Middagmalen (drank in) dag 1,2 en 4. Toegang musea en kastelen met plaatselijke gidsen, degustaties. Geen annulatie verzekering voorzien.

Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs: € 579 of € 720 (single) Info en inschrijven bij Georges Verlinde op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 en door storten van € 579 of € 720 (voor single) per persoon op BE 71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 10 mei 2024.


Prijs Leden: € 579,00 / persoon

bloemschikken voor volwassenen
donderdag 26 september 2024
19u30
Doe-activiteiten
Zerkegem
Derieuw Mireille
0474 66 38 53
Samen een bloemstuk maken

Op donderdagavond 26 september 2024 om 19u30, wordt er onder begeleiding een bloemstuk gemaakt volgens een op dat moment actueel thema (Valentijn, lente, Pasen, Moederdag, herfst, enz. …). Dit gaat door in Zaal Sarkoheem (Schoolhuis) te Zerkegem. Zowel leden als niet-leden zijn welkom. Deelnemen kost €15. Leden van de Gezinsbond krijgen de dag zelf €5 korting terug betaald op hun spaarkaart.

In het deelnamegeld zijn de kosten voor de lesgeefster, het gebruik van de zaal en een drankje inbegrepen. Elke deelnemer wordt steeds voordien en tijdig ingelicht wat er zelf moet meegebracht worden afhankelijk van wat er gemaakt zal worden. Als de lesgeefster zelf voor extra materiaal heeft gezorgd, wordt gevraagd de kosten hiervoor de avond zelf te vereffenen.

Inschrijven kan via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. tot 11 september. Nadien zal je een betalingsverzoek ontvangen.
Prijs Leden: €10,00
Prijs niet-Leden: €15,00

bloemschikken voor volwassenen
donderdag 24 oktober 2024
19u30
Doe-activiteiten
Zerkegem
Derieuw Mireille
0474 66 38 53
Samen een bloemstuk maken

Op donderdagavond 24 oktober 2024 om 19u30, wordt er onder begeleiding een bloemstuk gemaakt volgens een op dat moment actueel thema (herfst, Allerheiligen, advent, Kerst, enz. …). Dit gaat door in Zaal Sarkoheem (Schoolhuis) te Zerkegem. Zowel leden als niet-leden zijn welkom. Deelnemen kost €15. Leden van de Gezinsbond krijgen de dag zelf €5 korting terug betaald op hun spaarkaart.

In het deelnamegeld zijn de kosten voor de lesgeefster, het gebruik van de zaal en een drankje inbegrepen. Elke deelnemer wordt steeds voordien en tijdig ingelicht wat er zelf moet meegebracht worden afhankelijk van wat er gemaakt zal worden. Als de lesgeefster zelf voor extra materiaal heeft gezorgd, wordt gevraagd de kosten hiervoor de avond zelf te vereffenen.

Inschrijven kan via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. tot 9 oktober. Nadien zal je een betalingsverzoek ontvangen.
Prijs Leden: €10,00
Prijs niet-Leden: €15,00

zwerfvuilophaling
zaterdag 26 oktober 2024
13u30
Doe-activiteiten
Zerkegem
Damme Luc
0468 24 10 36
In de Mosselstraat te Zerkegem (deelgemeente Jabbeke), wordt er naar jaarlijkse gewoonte zwerfvuil opgehaald op initiatief van de Gezinsbond Zerkegem. Er wordt verzameld ter hoogte van de woning Mosselstraat 20 om 13u30. Einde wordt voorzien omstreeks 16u30. Iedere deelnemer krijgt achteraf een consummatie aangeboden in Kenny’s Paradijs, gelegen in de Paradijsweg te Zerkegem. Iedereen is welkom.
Prijs Leden: 0,00
Prijs niet-Leden: 0,00

bloemschikken voor volwassenen
donderdag 14 november 2024
19u30
Doe-activiteiten
Zerkegem
Derieuw Mireille
0474 66 38 53
Samen een bloemstuk maken

Op donderdagavond 14 november 2024 om 19u30, wordt er onder begeleiding een bloemstuk gemaakt volgens een op dat moment actueel thema (herfst, Allerheiligen, advent, Kerst, enz. …). Dit gaat door in Zaal Sarkoheem (Schoolhuis) te Zerkegem. Zowel leden als niet-leden zijn welkom. Deelnemen kost €15. Leden van de Gezinsbond krijgen de dag zelf €5 korting terug betaald op hun spaarkaart.

In het deelnamegeld zijn de kosten voor de lesgeefster, het gebruik van de zaal en een drankje inbegrepen. Elke deelnemer wordt steeds voordien en tijdig ingelicht wat er zelf moet meegebracht worden afhankelijk van wat er gemaakt zal worden. Als de lesgeefster zelf voor extra materiaal heeft gezorgd, wordt gevraagd de kosten hiervoor de avond zelf te vereffenen.

Inschrijven kan via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. tot 2 november. Nadien zal je een betalingsverzoek ontvangen.
Prijs Leden: €10,00
Prijs niet-Leden: €15,00

bloemschikken voor volwassenen
donderdag 19 december 2024
19u30
Doe-activiteiten
Zerkegem
Derieuw Mireille
0474 66 38 53
Samen een bloemstuk maken

Op donderdagavond 19 december 2024 om 19u30, wordt er onder begeleiding een bloemstuk gemaakt volgens een op dat moment actueel thema (herfst, Allerheiligen, advent, Kerst, enz. …). Dit gaat door in Zaal Sarkoheem (Schoolhuis) te Zerkegem. Zowel leden als niet-leden zijn welkom. Deelnemen kost €15. Leden van de Gezinsbond krijgen de dag zelf €5 korting terug betaald op hun spaarkaart.

In het deelnamegeld zijn de kosten voor de lesgeefster, het gebruik van de zaal en een drankje inbegrepen. Elke deelnemer wordt steeds voordien en tijdig ingelicht wat er zelf moet meegebracht worden afhankelijk van wat er gemaakt zal worden. Als de lesgeefster zelf voor extra materiaal heeft gezorgd, wordt gevraagd de kosten hiervoor de avond zelf te vereffenen.

Inschrijven kan via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. tot 4 december. Nadien zal je een betalingsverzoek ontvangen.
Prijs Leden: €10,00
Prijs niet-Leden: €15,00

Bestuur Zerkegem (*)

select * from contacts where naam is not null and ToonContact=1 and afdeling='Zerkegem' order by functie, naamContacteer de regio Brugge-Oostkust voor meer informatie...
Noot:Wanneer er géén contact voor een bepaalde functie vermeld staat (bvb Gezelschapsdienst, Gezinssportfederatie,...) kan u contact opnemen met de voorzitter. Die verwijst u graag door. Ook kan u contact opnemen met één van de zusterafdelingen.
(*)De persoonsgegevens kunnen niet worden overgenomen zonder voorafgaandelijke toestemming van de persoon in kwestie.