Even voorstellen

Onze afdeling draait op een team van vrijwilligers waar vele handen het werk licht maken. Wij zoeken steeds mensen die ons team verder willen helpen uitbouwen. Interesse? Neem dan contact op met onze voorzitter.

We komen een 6-tal keer per jaar met zijn allen samen in het CM-lokaal (centrum Sint-Michiels). Voor grotere activiteiten zoals ons Ontbijt, ons Ledenfeest/borrel komen we nog enkele keren samen in kleinere groepjes.

Ben je op zoek naar een verantwoordelijke van de kinderoppasdienst, wens je gsm-, NMBS-kaarten aan te kopen, wil je informatie over andere diensten, kijk dan snel even hieronder.

Verlenging kortingskaarten:

– Houd uw oude kaarten klaar
– Voor kinderen ouder dan 18 j.: schoolattest of kopie studentenkaart (kan per mail overgemaakt worden)
– Betaal met gepast geld, nl. 7,50 € thuisbezorging inbegrepen
– De nieuwe kaarten worden bezorgd in de loop van december
– Respecteer zoveel mogelijk de data:
– ma-woe-do van 16 u tot 19 u
– ander moment alleen op afspraak.

Aankoop railpassen en derg.

– Mail uw bestelling naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met de datum van gewenste afhaling.
– U krijgt een bericht terug met het verschuldigde bedrag.
– Stop het bedrag in een omslag met uw naam erop.
– De kaarten zullen dan klaar liggen op het gewenste tijdstip

Bedankt voor uw begrip.

Rita, 

Veeweide 87
050 39 60 31

Agenda

Iedereen is welkom op onze activiteiten, je kan ze terugvinden in onze agenda. Naast de activiteiten die wij zelf organiseren, ben je natuurlijk welkom op deze van alle afdelingen van het regio Brugge en de zusterregio's. Heb je ideeën voor activiteiten, laat ons iets weten!

Links

Bezoek onze website:

Info voor ouders met pasgeboren baby

Ouders met pasgeboren baby kunnen info bekomen bij Roos Logghe (Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.) ivm gratis aansluiting voor een jaar.

 

KinderOppasDienst

Daniella Daniels neemt de coördinatie voor de Kinderoppasdienst voor Sint-Michiels waar. Oppas aanvragen gebeurt zoals steeds ten laatste een week vooraf via de website www.kinderoppasdienst.be. Daar registreer je je als ouder als je voor de eerste keer een oppas aanvraagt. De kinderoppascoördinator zal je contacteren om je persoonlijk meer uitleg te geven over onze kinderoppasdienst. Na dit gesprek wordt je profiel geactiveerd en kan je een babysit aanvragen. Wie al geregistreerd is, komt vanzelf terecht bij de coördinator. Zij houdt alle aanvragen in het oog. Ook wie wil oppassen en dit voor de eerste keer, registeert zich op dezelfde manier en via dezelfde website. Meer info rechtstreeks bij de coördinator op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. Let op, het oude adres is niet meer in dienst!

Oppasboekjes zijn te koop bij Daniella Daniels in De Meersen 2, Sint-Michiels

 

Gezocht medewerkers

We zijn op zoek naar nieuwe mensen die onze groep kunnen versterken … als voorzitter of andere helpende hand (bvb bij activiteiten jonge gezinnen, ronddragen lidkaarten, eens een uurtje helpen bij activiteiten als het sinterklaas/ledenfeest / gezond ontbijt / quiz (ontvangst, tafels zetten, afwassen, afruimen…); een luik rond sport / bewegingsactiviteiten uit te bouwen, etc ... ?) We komen een keer of zes jaar samen per jaar, om onze plannen gestalte te geven en kunnen elke helpende hand goed gebruiken. Maar ook als je de vergaderingen niet kan/wenst bij te wonen ben je van harte welkom!
Interesse - of ken je iemand die zou kunnen interesse hebben - , geef onze ondervoorzitster vrijblijvend een seintje.

Rita Decloedt
Veeweide 87
8200 Sint-Michiels
tel: 050 39 60 31
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Wij danken

voor de steun van de provincie West-Vlaanderen op enkele van onze activiteiten zoals het leden feest.

Nieuwsbrieven

Elke maand verschijnt er een nieuwsbrief met de laatste informatie van de activiteiten van de Gezinsbond Sint-Michiels. In de nieuwsbrief staat verder nuttige informatie in verband met diensten die de afdeling aanbiedt, en een overzichtje van voorbije activiteiten. Wil je de nieuwsbrieven ontvangen, geef Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. een seintje !

 
	
		
	
	


Geplande activiteiten

 • Klik hier om te filteren op type activiteit, afdeling...
  AFDELING

  Selecteer de afdelingen waarover u activiteiten wil vinden.

  Aartrijke Assebroek Beernem Blankenberge
  Brugge Damme De Haan Dudzele
  Heist-Duinbergen Hertsberge Houtave-Stalhille Jabbeke
  Knokke Koolkerke Lissewege Loppem
  Meetkerke Oedelem-Oostveld Oostkamp Ruddervoorde
  Sint-Andries Sint-Joris Sint-Kruis Sint-Michiels
  Snellegem Uitkerke Varsenare Veldegem
  Waardamme Westkapelle Zedelgem Zeebrugge
  Zerkegem Zuienkerke
  ACTIVITEIT

  Selecteer de activiteiten waarover u informatie wenst.

  Alle activiteiten
  Tweedehandsbeurzen Ledenfeest Voordrachten Kind en Tiener Wandelen - Fietsen
  Bezoeken - Reizen Doe-activiteiten Sport Algemeen Yoga Zwemmen - Lopen
  Varia

  - (Retourneer eerste resultaten.)

 • Download de pdf versie van de Bondsklapper

Heerlijk ontbijten met je gezin
Zondag 22 oktober
8u30 tot 10u30
Koken - Voeding
Sint-Michiels
Decloedt Rita
050396031
E-mail
Een lekker en gezond ontbijt om de dag te beginnen, dat alles klaar gezet door veel helpende handen. Wat kan een mens nog meer wensen! Je kunt ontbijten tussen 8.30 u en 10.30 u. in Onze Ark, Sint-Michielslaan 35, Sint-Michiels

Info en inschrijven: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Uiterste datum 15 oktober 2023.
Prijs Leden: €7.50
Prijs niet-Leden: €7.50

Vloethemveld (Open Erfgoed), een verborgen parel in Zedelgem en Jabbeke
Dinsdag 24 oktober
13u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Eddy De Wispelaere
050 82 54 43
E-mail
Het Vloethemveld heeft een uniek historisch verleden en ligt in een uniek natuurgebied. Voor vele gekend als het 'Munitiedepot Zedelgem', maar werd tijdens WOII een tijd het grootste Britse krijgsgevangenenkamp in ons land voor Duitsers en hun bondgenoten (waaronder Letten, ...). Kunstwerken en de barakken zijn nog steeds stille getuigen. Na de oorlog wordt het gebied tot 1994 terug gebruikt als munitiedepot. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd Vloethemveld door de Duitsers ingenomen. Na WOI (1924) werd er een munitiedepot en een kazerne gebouwd. Met onze activiteit gaan we niet alleen op ontdekking van het 'Erfgoed', maar ook de natuurlijke rijkdom van het uniek beschermd natuurgebied komen aan bod. vzw Vloethemveld is de uitvoerende schakel in het samenwerkingsakkoord tussen de gemeenten Jabbeke en Zedelgem, het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). Vloethemveld is het gemakkelijkst te bereiken met de auto of de fiets: Diksmuidse Heirweg 6 (Parking 2 POV), Zedelgem. Info en inschrijven bij Eddy De Wispelaere op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 82 54 43 en door storten van €3 per op BE71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 20 oktober. Een unieke gelegenheid dit te bezoeken !
Prijs Leden: € 3,00 / persoon

Vervangen van kortingskaarten voor kinderen
Kortingskaart
Sint-Michiels
Decloedt Rita
050 39 60 31
E-mail
Denk er aan! Jongeren die 12 of 18 worden in 2024, moeten hun kortingskaarten vernieuwen. Voor meer info, bellen op 050 39 60 31.

Kostprijs: €6 voor alle kaarten uit één gezin.

Spellen in vele vormen en soorten
Zondag 12 november
14u tot 17u30
Varia
Sint-Michiels
Decloedt Rita

E-mail
Een koude zondagnamiddag is het ideale moment om eens de gezelschapsspellen uit de kast te halen. Zijn die van jou aan vernieuwing toe en weet je niet wat aangeschaft? Kom uitproberen waar je van houdt op 12 november 2023 in Onze Ark, Sint-Michielslaan 35, Sint-Michiels. Je kan er spelen van 14 tot 17.30 u. Niet inschrijven, niets betalen en een leuke namiddag verzekerd! Iedereen welkom.

Bezoek aan Ter Groene Poorte en middagmaal in restaurant Casserole
Donderdag 16 november
10u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Bezoek aan Ter Groene Poorte en middagmaal in restaurant Casserole

Donderdag 16 november 2023 om 10 uur in restaurant Casserole Groenepoortdreef 17 Sint Michiels.

De hotelschool Ter Groene Poorte in Sint Michiels Brugge behoort tot een van de bekendste en belangrijkste hotelscholen van België. Oud leerlingen zijn Sergio Herman, Wout Bru, Dominique Persoone, Gert De Mangeleer en vele andere. Het programma ziet er als volgt uit: 10 uur, ontvangst met koffie in restaurant Casserole, 10,15 uur, rondleiding op de school met aangepaste kledij, 12,10 uur gastronomisch middagmaal: aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, koffie en aangepaste wijnen .

15 uur einde bezoek.

Inschrijven bij Georges Verlinde op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 en door storten van € 74,00 per persoon op rekening

BE71 7310 5238 9469 op naam van GOSA Regio Brugge voor 3 november 2023.
Prijs Leden: € 74,00 / persoon

Mmmmm, zelfgemaakte pralines
Zaterdag 18 november
14u tot 17u30
Koken - Voeding
Sint-Michiels
Decloedt Rita
050396031
E-mail
Ben je een zoetekauw? Wil je graag eens zien hoeveel tijd het kost om een afgewerkte praline bij je koffie te krijgen?

Kom dan op zaterdag 18 november 2023 om 14 u naar de workshop in Oostkamp. Snel inschrijven want de plaatsen zijn beperkt! Uiterste datum is 12/11/2023. Adresinfo krijg je na inschrijving per mail op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. en betaling van 55 € op BE43 0680 7137 0001 van de Gezinsbond Sint-Michiels.
Prijs Leden: € 55.00
Prijs niet-Leden: € 55,00

Nagenieten van de vierdaagse uitstap naar Sauerland 2022
Dinsdag 5 december
14u
Varia
GOSA
Eddy De Wispelaere

E-mail
GOSA organiseerde van 22 september tot en met 25 september 2022 een vierdaagse uitstap naar Sauerland met overnachtingen in Bodefeld. De gids was toen Carl. Eén van de deelnemers, Roland Deschuyter, maakte een beeldverslag over de vierdaagse uitstap. De prachtige samenstelling van beelden en klank zal te bewonderen zijn op dinsdag 5 december om 14 uur in het Parochiaal Centrum, Ieperweg 9 te Loppem. We sluiten de namiddag af met een stuk taart en koffie. Info en inschrijven bij Eddy De Wispelaere op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 82 54 43 en door storten van €5 per op BE71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 30 november. We nodigen alle deelnemers van de uitstap uit. Uiteraard zijn ook alle andere GOSA-leden van harte welkom om het beeldverslag van Roland te bewonderen. Het wordt meteen de afsluit van het GOSA-werkjaar 2023.
Prijs Leden: € 5,00 / persoon

Bestuur (*)

FunctieContact
LedenadministratieRoos Logghe
Ter Beke 10
8200 Sint-Michiels
tel: 050 38 94 07
E-mail
PenningmeesterRoos Logghe
Ter Beke 10
8200 Sint-Michiels
tel: 050 38 94 07
E-mail
FacebookFilip Filliaert
August Bontestraat 5
8200 Brugge
tel: 0489 92 40 20
E-mail
Grootouders- en seniorenactie (GOSA)Willy Cornand
Kranenburg 10
8020 Sint-Michiels
tel: 050 38 05 83
Kinderoppasdienst (KOD)Daniella Daniels
De Meersen 2
8200 Sint-Michiels
tel:
E-mail
Kortingskaarten NMBSRita Decloedt
Veeweide 87
8200 Sint-Michiels
tel: 050 39 60 31
E-mail
Lidkaart waarmee je spaartRita Decloedt
Veeweide 87
8200 Sint-Michiels
tel: 050 39 60 31
E-mail
BestuurslidFrancine Ballegeer
Koning Albert I Laan 149
8200 Sint-Michiels
tel: 050 38 49 02
E-mail
Griet De Busscher
Stockveldewijk 63
8200 Sint-Michiels
tel: - gsm: 0486363025
E-mail
Paul Dewilde
Jan Garemijnstraat 3
8200 Sint-Michiels
tel: 050 38 50 90
E-mail
Katrien Verhoeve
De Meersen 19
8200 Sint-Michiels
tel: 050 38 50 71
E-mail
VrijwilligerMarc Arschoot
Dorotheastraat 15
8200 Sint-Michiels
tel: 050 38 24 50
Danny Casier
Lijsterbeekstraat 13
8200 Sint-Michiels
tel: 050 38 02 68
Mark Hemeryck
Dorpsstraat 63
8200 Sint-Michiels
tel: 050 67 51 99
Anja Vanherreweghe
Amazonestraat 9
8200 Sint-Michiels
tel: 050 59 80 64
Noot:Wanneer er géén contact voor een bepaalde functie vermeld staat (bvb Gezelschapsdienst, Gezinssportfederatie,...) kan u contact opnemen met de voorzitter. Die verwijst u graag door. Ook kan u contact opnemen met één van de zusterafdelingen.
(*)De persoonsgegevens kunnen niet worden overgenomen zonder voorafgaandelijke toestemming van de persoon in kwestie.