Even voorstellen

Onze afdeling draait op een team van vrijwilligers waar vele handen het werk licht maken. Wij zoeken steeds mensen die ons team verder willen helpen uitbouwen. Interesse? Neem dan contact op met onze voorzitter. Ben je op zoek naar een verantwoordelijke van de kinderoppasdienst, wens je gsm-, NMBS-kaarten aan te kopen, wil je informatie over andere diensten, kijk dan snel even hieronder.

Links

Bezoek onze website: https://sites.google.com/site/gezinsbondafdelingloppem/

Agenda

Iedereen is welkom op onze activiteiten, je kan ze terugvinden in onze agenda. Naast de activiteiten die wij zelf organiseren, ben je natuurlijk welkom op deze van alle afdelingen van het regio Brugge en de zusterregio's. Heb je ideeën voor activiteiten, laat ons iets weten!
Geplande activiteiten

 • Klik hier om te filteren op type activiteit, afdeling...
  AFDELING

  Selecteer de afdelingen waarover u activiteiten wil vinden.

  Loppem
  Aartrijke Assebroek Beernem Blankenberge
  Brugge Damme Dudzele Heist-Duinbergen
  Hertsberge Houtave-Stalhille Jabbeke Klemskerke
  Knokke Koolkerke Lissewege Loppem
  Meetkerke Oedelem-Oostveld Oostkamp Ruddervoorde
  Sint-Andries Sint-Joris Sint-Kruis Sint-Michiels
  Snellegem Uitkerke Varsenare Veldegem
  Vlissegem Waardamme Wenduine Westkapelle
  Zedelgem Zeebrugge Zerkegem Zuienkerke
  ACTIVITEIT

  Selecteer de activiteiten waarover u informatie wenst.

  Alle activiteiten
  Tweedehandsbeurzen Ledenfeest Voordrachten Kind en Tiener Wandelen - Fietsen
  Bezoeken - Reizen Doe-activiteiten Sport Algemeen Yoga Zwemmen - Lopen
  Varia

  - (Retourneer eerste resultaten.)

 • Download de pdf versie van de Bondsklapper

Kinderdansen (1ste tot en met 3de leerjaar)
vrijdag 7 januari - vrijdag 17 juni
18u tot 19u
Dansen
Loppem
Mabel Ceenaeme

E-mail
Kinderdansen voor eerste tot en met derde leerjaar. Prijs: leden reeks 2 (jan-jun) €55. Vanaf 2 kinderen: 2e kind €50, niet-leden: €75. Algemene info cursussen: Plaats: turnzaal Sint-Maartensschool, Maricolenstraat. Info Mabel Ceenaeme, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Jongerendansen (vanaf 4de leerjaar)
vrijdag 14 januari - vrijdag 17 juni
19u tot 20u
Dansen
Loppem
Mabel Ceenaeme

E-mail
Jongerendansen vanaf vierde leerjaar. Prijs: Leden reeks 2 (jan-jun) €55 Vanaf 2 kinderen: €50. Niet-leden: €75. Algemene info cursussen: Plaats: turnzaal Sint-Maartensschool, Maricolenstraat. Info Mabel Ceenaeme, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Kleuterturnen (peuter en 1ste kleuter)
zaterdag 15 januari - zaterdag 18 juni
10u tot 11u
Kind en Tiener
Loppem
Mabel Ceename

E-mail
Kleuterturnen (peuters en eerste kleuter) Prijs: leden reeks 2 (jan-jun) €55. Vanaf 2 kinderen: 2e €50. Niet-leden: €75. Algemene info cursussen: Plaats: turnzaal Sint-Maartensschool, Maricolenstraat. Info Mabel Ceenaeme, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Kleuterturnen - 2de kleuterklas en 3de kleuterklas
zaterdag 15 januari - zaterdag 18 juni
11u tot 12u
Kind en Tiener
Loppem
Mabel Ceenaeme

E-mail
Kleuterturnen (2de kleuterklas en 3de kleuterklas) Prijs: leden reeks 2 (jan-jun) €55. Vanaf 2 kinderen: 2e kind €50, niet-leden: €75. Algemene info cursussen: Plaats: turnzaal Sint-Maartensschool, Maricolenstraat. Info Mabel Ceenaeme, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Ontdek de wereld van de Noordzee met Arnout Hauben
woensdag 23 februari
20u
Varia
Loppem
Johan Cloet

E-mail
De naam Arnout Hauben doet misschien niet meteen een belletje rinkelen. Toch hebben heel veel mensen hem al gezien, of toch minstens zijn zwaaiende hand, zijn iPod of (de blaren) op zijn voeten. Wat zouden we zonder de Noordzee zijn? Haar eb en vloed bepaalt al een eeuwigheid ons leven. Ze wordt bezongen en bewonderd. We zoeken de rust op aan haar eindeloze stranden. We delen haar met velen. Arnout Hauben gaat op zoek naar het verhaal van de mensen die aan de zee wonen en met haar samenleven. Hij trekt rond de Noordzee, van België over Engeland naar de Shetlandeilanden, en van Noorwegen naar Nederland. Voorverkoop: leden Gezinsbond €6,30 - niet-leden €9. Aan de deur: leden: Gezinsbond €9 euro - niet-leden €12 euro. Info en inschrijvingen: Johan Cloet, Albert Scheuremanspark 14, 0476 67 29 94 of Eddy De Wispelaere, Buskinslaan 2,- 050 82 54 43. Locatie: Parochiaal Centrum, Ieperweg, Loppem.
Prijs Leden: €6,50 / persoon
Prijs niet-Leden: €9,00 / persoon

Vrolijk naar Carnaval
woensdag 23 februari
14u
Varia
Loppem
Anneleen Pollet

E-mail
De Jonge Gezinnen Actie (JGA) organiseert een carnavalactiviteit in de grote zaal van het Parochiaal Centrum, Ieperweg, Loppem. Wat het programma betreft, blijft het nog een geheim, maar het wordt zeker een groots feest. Meer hierover in de 'Loppemse Bondsgazette' van de maand januari.

Upgrade verkeersreglement
donderdag 24 februari
14u
Cursussen - Vorming
GOSA
Hugo Jonckheere
050 38 37 48
E-mail
Upgrade verkeersreglement.

Donderdag 24 februari om 14u

Senioren zijn soms niet helemaal meer mee met de verkeersregels. Het is goed de verkeersregels nog eens extra onder de loep te nemen. Daarom organiseren we een eenmalige sessie update verkeer o.l.v. Dhr. Hubert De Vooght. Het wordt een goede opfrissing voor autobestuurders en aanverwanten. Ook voor fietsers zeker aan te raden.

Locatie: Ter Leyen Kroosmeers 1 8310 Assebroek

Prijs € 3. Maximum 40 personen. Inschrijven verplicht bij Hugo Jonckheere via 050 38 37 48 of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Prijs Leden: € 3,00 / persoon

Tweedehandsbeurs - Tafelverkoop
zaterdag 5 maart
13u30 tot 16u30
Tweedehandsbeurzen
Loppem


Tafelverkoop voor tweedehandsmateriaal voor ‘jong en oud’, niet enkel voor baby- en kinderspullen. Op de beurs kunnen zwangerschapskledij, babykleertjes, kinderkledij, speelgoed, kinderboeken, kinderfietsen,… te koop worden aangeboden. Voor de deelnemers: tafel van 2 m en nog extra ruimte naast de tafel. Men mag geen eigen tafel meebrengen! Deelname €12,00. Lid van de Gezinsbond krijgt €5 terug op de ‘Lidkaart waarmee je spaart’. Locatie: sporthal Strooien Hane, Loppem. Gratis toegang voor iedereen! Gelegenheid voor een drankje en een hapje. Inschrijven voor deelname tot en met 13 februari, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Volg op de afdelingswebsite loppem.gezinsbond.be en facebook.com/gezinsbondloppem over verdere informatie over het al dan niet organiseren volgens de laatste beslissingen in verband met de coronamaatregelen

Loppemnaars hebben iets te vertellen en Loppem leeft en beeft
vrijdag 25 maart - zaterdag 26 maart
20u
Varia
Loppem
Eddy De Wispelaere

E-mail
Het is een traditie geworden dat de afdeling om de twee jaar een editie 'Loppemnaars hebben iets te vertellen' en 'Loppem leeft en beeft' organiseert. Bekende of minder bekende Loppemnaar mag het eens komen zeggen. Daarna volgt 'Loppem leeft en beeft' met bestuursleden die in het vel van iemand anders kruipen en de aangename of minder aangename gebeurtenissen van het dorp vertalen in leuke sketchjes met de nodige muziek en filmpjes.

Start to Run
zaterdag 26 maart
9u30
Sport Algemeen
Loppem
Johan Cloet
0476 67 29 94
E-mail
Tien weken onder deskundige leiding met een planmatige opbouw. Ontspannen wandelen en lopen tot geleidelijk blijven lopen. Op eigen tempo naar 5 km (beginners) of 10 km (2dejaars). Van tien tot eeuwig jong, met of zonder ervaring. Alleen, met vrienden of waarom niet met het hele gezin.

Dankzij de opgebouwde conditie kan je probleemloos deelnemen aan Dwars door Brugge, Nacht van Vlaanderen, … Training op zaterdag (10u), maandag en woensdag (20u), Groepjes van 4 volgens de corona-instructies. Minstens 1x per week aanwezig zijn om je vordering te volgen. De resultaten zijn verbazingwekkend. Een goede lichaamsconditie geeft een boost aan energie.Info: Johan Cloet, 0476 67 29 94.

Bezoek zeehaven Antwerpen met bus
donderdag 31 maart
7u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette VERLINDE-VANZEVEREN
050 35 75 75
E-mail
Bezoek zeehaven Antwerpen met bus.

Donderdag 31 maart 2022 om 7u30

9u30 ontvangst aan MAS Havenpaviljoen. Aan de luchtfoto krijg je een zicht op de haven en toont de gids naar welke plekken hij je vandaag meeneemt. We stappen de bus op en rijden de haven in. We stappen uit in Lillo-dorp en aan de Berendrechtsluis. Hier zit je middenin de haven van Antwerpen met haar logistieke en industriële activiteiten. Je krijgt er vast honger van! De gids neemt je mee voor een warme maaltijd. Na het eten neemt de gids ons mee naar de Waaslandhaven. Aan het Deurganckdok sta je naast gigantische containerschepen en kijk je uit op de grootste sluis ter wereld. Uitwaaien doen we met een korte wandeling in de polders. Bij goed weer heb je uitzicht tot in Nederland. ’s Avonds broodmaaltijd in ’t Biezemhof Aalter. Inbegrepen in de prijs: bus + fooi chauffeur, gidsen, lunch, broodjesmaaltijd. Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek. Prijs leden: € 69 Inschrijven via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 en door storten van € 69 per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge voor 10 maart 2022.


Prijs Leden: € 69,00 / persoon

Zwerfvuilactie
zaterdag 2 april
9u30 tot 11u30
Varia
Loppem
Leen Roose

E-mail
Dit werkjaar zet Gezinsbond Loppem zich opnieuw in om een aantal straten in onze gemeente het hele jaar schoon te houden. Jij wil toch ook een propere gemeente? Daarvoor zijn er twee gezamenlijk zwerfvuilacties: één in het voorjaar en één in het najaar. We verzamelen aan het parochiaal centrum. Iedereen kan meehelpen bij het opruimen van zwerfvuil in onze gemeente! Gratis deelname. Om praktische redenen en om het corona-proof te houden wel inschrijven tegen 27 maart. Mee te brengen: aangepast schoeisel en kledij, eventueel fluo-jasje en handschoenen. Inschrijven bij: Leen Roose, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.; Peter Puype: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien., 050 82 34 95 of Els Derycke: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Paaseierenraap
zondag 17 april
10u
Varia
Loppem
Eddy De Wispelaere

E-mail
Paaseierenraap (enkel voor Leden Gezinsbond) aan het Kasteel van Loppem. De activiteit start om 10 uur aan de ingang van de manege (richting doolhof). De paashazen zorgen voor de nodige ambiance in het historische kasteelpark. De paaseierenraap wordt afgesloten met een gratis bondsaperitief. Deelname €3 / kind en max. €7 / gezin. Inschrijven noodzakelijk tot en met 10 april 2022 bij Eddy De Wispelaere, Buskinslaan 2, of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..
Prijs Leden: €3 / persoon

Daguitstap met bus naar Diksmuide
donderdag 21 april
8u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette VERLINDE-VANZEVEREN
050 35 75 75
E-mail
Daguitstap met bus naar Diksmuide.

Donderdag 21 april om 8u30.

Voormiddag bezoek aan “Museum aan de IJzer” de IJzertoren, we worden ontvangen met een koffie.

’s Middags 3 gangen menu in restaurant Sint Jan.

Na de middag rondrit met gids langs het IJzerfront.

Daarna bezoek aan het stadhuis en het feniks verhaal, is tentoonstelling over de wederopbouw na de eerste wereld oorlog.

’s Avonds boerenbrood met ham en kaas + koffie.

Inbegrepen in de prijs: bus + fooi chauffeur, gidsen, lunch, broodjesmaaltijd.

Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek. Prijs leden: € 55

Inschrijven via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 en door storten van € 55 per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge voor 11 april 2022.
Prijs Leden: € 55,00 / persoon

Bestuur Loppem(*)

FunctieContact
ErevoorzitterJohan Matthys
Van Hammelaan 6
8210 Loppem
tel: 050 28 22 33
Gerard Tourlamain
Ieperweg 78
8210 Loppem
tel: 050 82 29 25
VoorzitterEddy De Wispelaere
Buskinslaan 2
8210 Loppem
tel: 050 82 54 43
E-mail
LedenadministratieMarleen Bulcke
Eninkstraat 24
8210 Loppem
tel: 050 82 51 30
PenningmeesterIngrid Vervenne-Wilaert
Heidelbergstraat 60
8210 Loppem
tel: 050 82 54 94
BioscoopkaartenMarleen Bulcke
Eninkstraat 24
8210 Loppem
tel: 050 82 51 30
Gezinssportfederatie (GSF)Johan Cloet
A. Scheuremanspark 14
8210 Loppem
tel: 050 82 74 06
GSM kaartenMarleen Bulcke
Eninkstraat 24
8210 Loppem
tel: 050 82 51 30
NMBS passenMarleen Bulcke
Eninkstraat 24
8210 Loppem
tel: 050 82 51 30
TweedehandsverkopenDaisy Denys-Demey
Klaprozenlaan 13
8210 Loppem
tel: 050 82 42 74
BestuurslidPiet Tanghe
Henri Blommelaan 17
8210 Loppem
tel: 050 82 38 79
Els Van Hoorick-Derycke
Vijvers 5
8210 Loppem
tel: 050 84 08 18
Karen Vandebuerie
Ieperweg 32
8210 Loppem
tel: 050 84 21 61
E-mail
Noot:Wanneer er géén contact voor een bepaalde functie vermeld staat (bvb Gezelschapsdienst, Gezinssportfederatie,...) kan u contact opnemen met de voorzitter. Die verwijst u graag door. Ook kan u contact opnemen met één van de zusterafdelingen.
(*)De persoonsgegevens kunnen niet worden overgenomen zonder voorafgaandelijke toestemming van de persoon in kwestie.