Even voorstellen

Onze afdeling draait op een team van vrijwilligers waar vele handen het werk licht maken. Wij zoeken steeds mensen die ons team verder willen helpen uitbouwen. Interesse? Neem dan contact op met onze voorzitter. Ben je op zoek naar een verantwoordelijke van de kinderoppasdienst, wens je gsm-, NMBS-kaarten aan te kopen, wil je informatie over andere diensten, kijk dan snel even hieronder.

Agenda

Iedereen is welkom op onze activiteiten, je kan ze terugvinden in onze agenda. Naast de activiteiten die wij zelf organiseren, ben je natuurlijk welkom op deze van alle afdelingen van het regio Brugge en de zusterregio's. Heb je ideeën voor activiteiten, laat ons iets weten: !

Links

Bezoek ons op Facebook: https://www.facebook.com/gezinsbond.oedelembeernem
Geplande activiteiten

 • Klik hier om te filteren op type activiteit, afdeling...
  AFDELING

  Selecteer de afdelingen waarover u activiteiten wil vinden.

  Aartrijke Assebroek - Sint-Kruis Blankenberge Brugge
  Damme De Haan Dudzele Heist - Duinbergen
  Hertsberge Houtave - Stalhille Jabbeke Knokke
  Koolkerke Lissewege Loppem Meetkerke
  Oedelem - Beernem Oostkamp Ruddervoorde Sint-Andries
  Sint-Joris Sint-Michiels Snellegem Uitkerke
  Varsenare Veldegem Waardamme Westkapelle
  Zedelgem Zeebrugge Zerkegem Zuienkerke
  ACTIVITEIT

  Selecteer de activiteiten waarover u informatie wenst.

  Alle activiteiten
  Tweedehandsbeurzen Ledenfeest Voordrachten Kind en Tiener Wandelen - Fietsen
  Bezoeken - Reizen Doe-activiteiten Sport Algemeen Yoga Zwemmen - Lopen
  Varia

  - (Retourneer eerste resultaten.)

 • Download de pdf versie van de Bondsklapper

Naaiworkshops voor kids vanaf 2de tot 6de leerjaar te Oedelem
donderdag 01 februari 2024 - maandag 30 december 2025
14u tot 17u
Doe-activiteiten
Oedelem - Beernem
TAMARA LANDUYT
0476/30 50 42
E-mail
Vanaf februari staat ons team terug klaar met een reeks nieuwe naaiworkshops voor kids vanaf 2de tot 6de leerjaar te Oedelem. Geen ervaring nodig en de naaimachines staan ter beschikking. We maken o.a. een paaskippetje, bril/zonnebrilhoesje voor moederdag, duoles volwassene/kind: naaien van een sweater met wijde mouw (zonder kap en zonder zak)... Max 21 kindjes of 11 duo's. Voor elke naailes kan afzonderlijk ingeschreven worden. Elke workshop staat apart vermeld op de link dus je zoon/dochter hoeft niet de hele reeks te volgen. Inschrijven: mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. en we sturen de link door om in te schrijven. Prijzen vanaf € 19,00. Alle info kan je ook volgen op onze website: https://oedelembeernem.gezinsbond.be of contacteer Tamara Landuyt: 0476/30 50 42. Locatie: Parochiezaal J. Creytensstraat 8730 Oedelem.

-
Prijs Leden: vanaf € 19,00
Prijs niet-Leden: vanaf € 24,00

Groenhove, de groene long van Torhout
dinsdag 12 maart 2024
10u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Eddy De Wispelaere
050 82 54 43
E-mail
Het Diocesaan Dienstenhuis Groenhove bevindt zich in de groene long van Torhout, het Groenhovebos. Het domein van Diocesaan Dienstenhuis Groenhove beslaat 32 hectare, een gedeelte ervan is voor het publiek opengesteld. De fauna en flora zijn uniek. Wist je trouwens dat Groenhove vroeger 'Het Bellewaerde van de Heilige Maagd' genoemd werd? Zr. Marie-Dominique is de grote bezieler wat het bosbeheer op het domein betreft. Samen met haar gaan wij op ontdekking. Na het middagmaal bezoeken we met Hans het diocesaan centrum Virgo Fidelis. In het 33ha grote gebied werd het diocesaan centrum Virgo Fidelis opgericht. Oorspronkelijk was het een ontspanningscentrum voor vrouwelijke religieuzen. Er kwam een kapel (1958) en een retraitehuis (1959). Ook kwam er een sportvoorziening met zwembad, een roeivijver en een amfitheater. In 2010 werd Virgo Fidelis beschermd als monument. In het complex vinden geleidelijk ook meer wereldse zaken plaats, zoals congressen, en er is een cafetaria. In 2017 besloot het bisdom om haar vormingscentrum naar Brugge te verplaatsen, maar nog wel het retraite- en bezinningshuis te handhaven. We eindigen het bezoek met koffie en taart. Locatie: Groenhove, Bosdreef 5, Torhout. Info en inschrijven bij Eddy De Wispelaere op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 82 54 43 en door storten van €33 (soep, middagmaal, dessert, koffie en taart) per op BE71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 1 maart 2024.
Prijs Leden: € 33,00 / persoon

Paaseierenraap met gezinsontbijt
zaterdag 30 maart 2024
8u30 tot 11u
Varia
Oedelem - Beernem
Marleen Mareydt
0495 14 17 36
E-mail
Kom jij ook je eitjes rapen en je paasmandje vullen? De paashaas en zijn helpers hebben jouw hulp nodig! Na een gezond gezinsontbijt in OC De Kleine Beer neemt de paashaas alle kinderen mee naar het bosje in de Bargelaan om de paaseitjes te rapen. Laat je na het ontbijt omtoveren tot een paashaasje bij onze schminkster of zet een glittertattoo. Dit wordt zeker en vast een vrolijk paasfeest voor jong en oud! Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt. Start gezinsontbijt vanaf 08u30 en om 10u15 vertrekken we naar het bosje in de Bargelaan voor de paaseierenraap. Alle inwoners van Groot Beernem zijn welkom voor het ontbijt. De paaseierenraap is voor kinderen tot en met het 3e leerjaar. Kostprijs: kinderen jonger dan 2 jaar gratis, kinderen van 2 tot 12 jaar €6 (niet leden €7), volwassenen €12 (niet leden €14). Bij bevestiging worden de betaalgegevens bezorgd; de inschrijving is pas definitief na betaling. Gelieve naam, adres, lidnummer, aantal deelnemers, naam en exacte geboortedatum van de kinderen te mailen naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Prijs Leden: € 12,00
Prijs niet-Leden: € 14,00

Zwerfvuilactie in samenwerking met Tuinhier, K.W.B. Beernem en met de steun milieu adviesraad
zaterdag 13 april 2024
14u tot 17u
Varia
Oedelem - Beernem
Daniel Vermeire
0470 88 05 46
E-mail
Op zaterdag 13 april grote zwerfvuilactie zowel voor jong als oud. We verzamelen om 14 uur aan de parking van de Sint-Lutgartschool Rollebaan te Beernem. In kleine groepjes gaan we in verschillende straten het vuil opruimen.

De organisatie voorziet hesjes, grijpstokken voor jong en oud, voldoende zakken, enz. Ook bij minder goed weer gaat de actie door. Daarna een kleine snack en een drankje in de cafetaria van het rustoord Mariawende. Men hoeft niet vooraf in te schrijven.
Prijs Leden: gratis
Prijs niet-Leden: gratis

Wandeling 'Met boeiende verhalen slenteren door de stad Damme'
vrijdag 19 april 2024
19u
Wandelen - Fietsen
Oedelem - Beernem
Marleen Mareydt
0495141736
E-mail
Wij laten even alle drukte achter ons en genieten er van de rust, de ruimte en de stilte in deze stad met zijn authentieke en historische kernen: de markt, de kerk, het stadhuis, het voormalig ziekenhuis, de haringmarkt en uiteraard de Damse Vaart. Ook figuren als Maerlant, Lamme Goedzak, Tijl Uilenspiegel als Napoleon komen aan bod. En dan is er naast Damme Boekenstad ook aandacht voor de natuuromgeving: de middeleeuwse vesten! Een wandeling om Damme opnieuw te ontdekken met als afsluiter traktatie van ons bestuur. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en de afstand is ongeveer 4 km. Afspraak om 19u aan Parking Oost te Damme. Prijs: € 6,00 (leden) en € 9,00 voor niet-leden. Om je in te schrijven bel 0495/14 17 36 of mail naar: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met je naam, adres en GSM-nummer. We contacteren je dan terug met de betaalgegevens.


Prijs Leden: € 6,00
Prijs niet-Leden: € 9,00

Daguitstap Izenberge en Vleteren
dinsdag 23 april 2024
9u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Daguitstap Izenberge en Vleteren. Dinsdag 23 april 9u Geleid bezoek museum “Bachte de Kupe” Dit museum is een gereconstrueerd klein boerendorp, dat een beeld geeft van het leven in de Westhoek vanaf de zeventiende eeuw tot de eerste helft van de twintigste eeuw. Het openluchtmuseum omvat 46 authentieke gebouwen. ’s Middags driegangenlunch in hotel Hinterland. In de namiddag bezoek aan “Mout en brouwhuis De Snoek” de meest authentieke brouwerij in Vlaanderen, Wallonië en Frans-Vlaanderen. De 19de-eeuwse uitrusting is er nog volledig bewaard. Met degustatie. Vervolgens naar de trappisten van West Vleteren, in “De Vrede” boterham met kaas of ham. Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs leden: €65/per persoon. Info en inschrijven: op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 Na inschrijving overschrijven voor 2 april op rek. BE71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust. Vermeld naam en lidnummer.
Prijs Leden: € 65,00 / persoon

Ontdek het geheim recept van Aalst Carnaval en het Treinmuseum in Schaarbeek
dinsdag 28 mei 2024
7u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Ontdek het geheim recept van Aalst Carnaval en het Treinmuseum in Schaarbeek

Dinsdag 28 mei 2024 - 7u30

We ontdekken onder leiding van drie gidsen alle elementen van de bonte parade van traditie en erfgoed en brengen we een bezoek aan de carnavalswerkhallen. Kortom, het geheime recept van Aalst Carnaval wordt onthuld. Onze gids vertelt je alles over het DNA van Aalst Carnaval. Je wandelt mee in het spoor van de carnavalisten en ontdekt alle elementen van de bonte parade van traditie en erfgoed. Met deze rondleiding onthult de gids diverse weetjes over de Voil Jeanet, het roitjenklasjen en de geschiedenis van Aalst carnaval op diverse locaties in het stadscentrum. Het tweede deel omvat een bezoek aan de carnavalswerkhallen, hier werken de carnavalisten aan hun praalwagen. Samen met de gids breng je een bezoek aan verschillende loodsen en ontdek je hoe de creativiteit van de Aalstenaar vorm krijgt in de praalwagens. Na het middagmaal in Aalst rijden we richting Schaarbeek voor een bezoek aan Train World. Train World is meer dan een spoorwegmuseum, het is een unieke spoorervaring die je van de allereerste stoomlocomotieven tot de flitsende hogesnelheidstreinen brengt! Het is een plek waar elke ontdekking een emotie oproept. Laat je verrassen door de wondere wereld van het spoorweguniversum terwijl je door een adembenemend landschap wandelt. Droom weg bij de legendarische locomotieven of de grandeur van de koninklijke rijtuigen en neem plaats in de stuurcabine van een locomotief. Wandelschoenen aangeraden !

Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs leden €70. Na inschrijven bij Georges Verlinde op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 overschrijven op BE 71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 5 mei 2024.
Prijs Leden: € 70.00 / persoon

Achter de schermen in de Rupelstreek (Boom) en vanop de Schelde naar ’t Stad …
dinsdag 18 juni 2024
7u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Achter de schermen in de Rupelstreek (Boom) en vanop de Schelde naar ’t Stad …

Dinsdag 18 juni 2024 – 7u30

De vijf Rupelgemeenten, Rumst, Boom, Niel, Schelle en Hemiksem liggen alle aan de noordzijde of de rechteroever van de Rupel. Hoge bakstenen schouwen langs de oever van de Rupel getuigen van het steenbakkerijverleden in de Rupelstreek. Een eerste stop is voorzien aan De Schorre is een provinciaal recreatiedomein uitgebaat door de provincie Antwerpen gelegen in Boom. Het 75 ha grote domein is beschikbaar voor recreatie, sport en evenementen. Het recreatiedomein werd aangelegd rond een aantal buiten gebruik genomen oude kleiputten. Ook de plaats van ‘Tomorrowland’ en ‘De Warmste Week’ in Boom … Daarna staan twee gidsen ons op te wachten aan de Steenbakkerijmuseum ’t Geleeg. Het is ruim 4 ha groot en geeft een zeer volledig beeld van een doorsnee steenbakkerij. Van de klei die werd uitgestoken tot het maken, drogen en bakken van handsteen en pannen. Een wandeling door de droogloodsen, imposante gebouwen waar vroeger de stenen werden gedroogd, brengt je bij de authentieke klampoven en de ringoven. Wat verderop kom je voorbij enkele typische werkmanswoningen. Je krijgt als afsluiter nog een panoramisch zicht op het terrein van de steenbakkerij en het typische landschap van de Rupelstreek. Na het middagmaal rijden we naar de Sint-Bernardusabdij van Hemiksem. Er wordt aangenomen dat de monniken van de abdij nauw betrokken waren bij de ontginning van klei in de Rupelstreek, en dus bij het maken van baksteen. Een wandeling rond de abdij brengt ons dichter bij een rijk verleden van de gebouwen: van een cisterciënzerabdij, (1243), maritiem hospitaal (1811), correctionele gevangenis (1821), militair depot (1867), interneringskamp (1946), legerkazerne (1948). Na een periode van leegstand en verval is het gebouw beschermd (1973) en dient het thans als administratief centrum van Hemiksem en serviceflats. Daarna ‘Slim naar Antwerpen’ met de Waterbus op de Schelde naar ’t Stad. Daar wat vrije tijd of een wandeling naar het MAS, waar je vanop het dakterras wacht je dan 360 graden uitzicht op de stad, de haven en de wereld. We stappen daarna onder De Schelde naar Linkeroever voor een typische Antwerpse ‘smos’. Wandelschoenen aangeraden !

Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs leden €70. Na inschrijven bij Georges Verlinde op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 overschrijven op

BE 71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 1 juni 2024.
Prijs Leden: € 70.00 / persoon

Vierdaagse Pays d’Auge, het groene hart van Normandië
dinsdag 24 september 2024 - vrijdag 27 september 2024
5u45
Bezoeken - Reizen
GOSA
Georges Verlinde
050 35 75 75
E-mail
Vierdaagse Pays d’Auge, het groene hart van Normandië

Dinsdag 24 september tot vrijdag 27 september 2024 om 5u45.

Begeleide vierdaagse in volpension met Carlo Goethals als gids.

We overnachten in hotel Le Clos Saint Gatien in St Gatien des Bois.

Wie het volledig programma wil ontvangen mailt naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Inbegrepen in de prijs: autocar, parking en taxen, begeleiding, fooi chauffeur, overnachtingen, ontbijt buffet, avondmalen (met drank), gebruik zwembad en fitness. Middagmalen (drank in) dag 1,2 en 4. Toegang musea en kastelen met plaatselijke gidsen, degustaties. Geen annulatie verzekering voorzien.

Locatie: Parking Steenbrugge Baron Ruzettelaan Assebroek.

Prijs: € 579 of € 720 (single) Info en inschrijven bij Georges Verlinde op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 en door storten van € 579 of € 720 (voor single) per persoon op BE 71 7310 5238 9469 van GOSA Regio Brugge-Oostkust voor 10 mei 2024.


Prijs Leden: € 579,00 / persoon

Tweedehandsbeurs Kinderartikelen Oedelem-Beernem
zondag 20 oktober 2024
10u tot 12u
Tweedehandsbeurzen
Oedelem - Beernem
Lien De Wispelaere

E-mail
Ben je als (toekomstige) ouder of grootouder op zoek naar leuke betaalbare baby- of kinderkledij, babyuitzet, speelgoed en andere toffe spulletjes? Kom dan zeker eens langs. De toegang is GRATIS voor alle bezoekers. Toegang beurs: vanaf 10u (klaarzetten verkoopstanden vanaf 9u). Locatie: O.C. De Kleine Beer Marichalstraat 5 8730 Beernem Standhouders: leden gezinsbond: 15 euro (10 euro standplaats + 5 euro waarborg) en niet-leden betalen 25 euro (20 euro standplaats + 5 euro waarborg). De waarborgen worden terugbetaald op het einde van de beurs en na het terugzetten van de tafels. Je inschrijving is pas geldig na betaling. Alle info kan je ook volgen op onze website: https://oedelembeernem.gezinsbond.be of contacteer Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Prijs Leden: € 15,00
Prijs niet-Leden: € 25,00

Sint en Piet op huisbezoek
vrijdag 29 november 2024 - zaterdag 30 november 2024
17u
Varia
Oedelem - Beernem
Marleen Mareydt
0495141736
E-mail
Een spannend huisbezoek (20-25 minuten) waarbij er natuurlijk iets gezongen wordt. Sinterklaas haalt zijn grote boek boven en uiteraard weet hij echt alles over de kinderen: het staat dan ook in zijn boek in een sierlijk handschrift genoteerd. Een mooie tekening, knutselwerkje van uw kapoen doet de Sint enorm veel plezier. Huisbezoeken te Oedelem op vrijdag of eventueel ook de zaterdag en te Beernem op zaterdag.

Tenslotte worden de kadootjes met wat snoep uitgedeeld. Wie weet strooit Piet bij het buitengaan nog wat lekkers in het rond.

Info en inschrijving mail naar: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of bel 0495 14 17 36 en we sturen de link door om in te schrijven.
Prijs Leden: € 25,00
Prijs niet-Leden: € 30,00

Kerstborrel en afhalen Bonnenboek 2025
zondag 15 december 2024
10u30 tot 12u
Ledenfeest
Oedelem - Beernem
Marleen Mareydt
0495141736
E-mail
Welkom aan alle leden van Gezinsbond Oedelem-Beernem tijdens onze Kerstborrel op zondag 17 december vanaf 10u30 tot 12u in O.C. DE KLEINE BEER te BEERNEM! Haal je nieuwe bonnenboek 2025 af en geniet intussen van een drankje en een babbel met vrienden, buren, bestuur,etc...

Zoals gewoonlijk trakteert onze Kerstman de aanwezige kinderen op een klein geschenkje en snoepjes. Ook kunnen jullie kindjes glitter tattoos laten zetten bij onze bestuursleden Lien en Tamara. Betaal dus "tijdig" je lidmaatschap zodat ook je bonnenboekje klaarligt.

Interesse om lid te worden? Kom gerust af voor extra info!

Aangevraagde kortingskaarten NMBS voor gezinnen met 3 kinderen of meer kunnen aangevraagd of afgehaald worden na telefonische afspraak met de verantwoordelijke voor Beernem: Kris Vandeghinste 0496 87 38 56 of voor Oedelem: Monica Verbiest 050/78 99 86.

Kan je niet aanwezig zijn, geen nood. De bonnenboeken worden daarna verdeeld door bereidwillige vrijwilligers ten laatste tegen eind januari 2025
Prijs Leden: gratis

Tweedehandsbeurs kinderartikelen
zondag 23 maart 2025
10u tot 12u
Tweedehandsbeurzen
Oedelem - Beernem
Lien De Wispelaere

E-mail
Ben je als (toekomstige) ouder of grootouder op zoek naar leuke betaalbare baby- of kinderkledij, babyuitzet, speelgoed en andere toffe spulletjes? Kom dan zeker eens langs. GRATIS TOEGANG voor alle bezoekers. Toegang beurs: vanaf 10u (klaarzetten verkoopstanden vanaf 9u). Locatie: O.C. De Kleine Beer Marichalstraat 5 8730 Beernem. Standhouders: leden gezinsbond: 15 euro (10 euro standplaats + 5 euro waarborg) en niet-leden betalen 25 euro (20 euro standplaats + 5 euro waarborg). De waarborgen worden terugbetaald op het einde van de beurs en na het terugzetten van de tafels. Je inschrijving is pas geldig na betaling. Alle info kan je ook volgen op onze website: https://oedelembeernem.gezinsbond.be of contacteer Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.


Prijs Leden: ? 15,00
Prijs niet-Leden: ? 25,00

Bestuur Oedelem - Beernem (*)

select * from contacts where naam is not null and ToonContact=1 and afdeling='Oedelem - Beernem' order by functie, naamContacteer de regio Brugge-Oostkust voor meer informatie...
Noot:Wanneer er géén contact voor een bepaalde functie vermeld staat (bvb Gezelschapsdienst, Gezinssportfederatie,...) kan u contact opnemen met de voorzitter. Die verwijst u graag door. Ook kan u contact opnemen met één van de zusterafdelingen.
(*)De persoonsgegevens kunnen niet worden overgenomen zonder voorafgaandelijke toestemming van de persoon in kwestie.